OL startpositioner på Copacabana

aug 17, 2016


OL racet starter på Copacabana med en strandstart. Hvem der starter fra hvilke startpositioner blev afgjort i forbindelse med racebriefingen i går.

Som beskrevet i nyheden OL-ruten vil sætte sig i benene , så er starten rigtig vigtig i kortdistancetriatlon. Derfor er startproceduren, hvor man vælger startpositioner, altid en spændende optakt til selve racet. Hvem stiller sig ved siden af hvem og er der nogen der har spottet, at der er lavere vand i den ene side og derfor vælger at stille sig der, for at kunne løbe længere ud?

Speciel OL-procedure for valg af startposition 
Den normale procedure for valg af startposition er, at den højst seedede får lov til at vælge plads først, dernæst den anden bedst seedede osv. Dette sker lige før startskuddet lyder.
Ved OL er proceduren anderledes. I forbindelse med den racebriefing der altid afholdes to dage før racet, blev der efterfølgende valgt startpositioner. Seedningsrækkefølgen er efter OL-kvalifikationsranglisten.
De 10 højest rangerede atleters positionsvalg bliver holdt hemmelig indtil alle 55 atleter har valgt deres position.

Andreas Schilling med startnummer 34 har startposition 54
Andreas Schilling valgte startposition nr. 54, helt ude i venstre side. Kun franske Vincent Luis står yderligere.
De 10 højst seede valgte at stille sig ude i siderne, mens portugisiske Joao Pereira valgte at stille sig lige i midten.
Andreas Schilling har Vincent Luis på den ene side og Fernando Alarza (ESP) på den anden side. Derudover står Richard Murray (RSA), Crisanto Grajales (MEX), Ryan Bailie (AUS) og Mario Mola (ESP) i venstre side. Forhåndsfavoritterne, brødrene Alistar og Jonatha Brownlee (GBR) valgte startposition 1 og 2 og i højre side, hvor også Dmitry Polyanskiy (RUS) starte fra.

De bedste svømmere 
De formodede hurtigste svømmere er placeret ude i siderne.
I venstre side er der gode svømmere som Vincent Luis (FRA), Fernando Alarza (ESP), Aaron Royle (AUS), Pierre Le Corre (FRA), Dorian Conninx (FRA), Joe Maloy (USA).
I højre side er feltets hurtigste svømmer Richard Varga (SVK), som har været først oppe af vandet rigtig mange gange. Det vil være en overraskelse, hvis han ikke også leder feltet an på torsdag. Derudover er der gode svømmere som Alistar Brownlee (GBR), Jonathan Brownlee (GBR), Henri Schoeman (RSA), Igor Polyanskiy (RUS), Dmitry Plyanskiy (RUS) og Marten Van Riel (BEL).

Atleterne i midten har stort set allesammen svømmeniveau, der normalt placerer dem i midten af et World Triathlon Series felt på svømningen. Det vil derfor ikke være usandsynligt at se feltet med spidser ude i siderne, med de hurtigste svømmere, som stille og roligt vil nærme sig hinanden på vej ud mod første bøje, der ligger helt ude ved 516m. En meget lang afstand til første bøje. En afstand på 250m er mere normal.

En ting er startpositionen. En anden ting er startnummeret. Startnumrene er trukket tilfældigt, men sammensat således, at et lands atleter står ved siden af hinanden i skiftezonen. Atleternes startnumre har altså intet at gøre med deres resultathistorik.
Andreas Schilling har startnummer 34. Se startlisten her

Hvis der sidder nogen med interesse for at se hvad der bliver givet af informationer på en briefing, så kan man faktisk se briefingen for Rio her

Med sportslig hilsen
Rasmus Stubager
Tri Team SDU Centertræner og Ungdomslandstræner

OL-triatleterne har valgt deres startpositioner på Copacabana
Andreas Schilling i OL byen

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …

Triatlon Danmark præsenterer ny talent- og elitestrategi

For at sikre, at Danmark også i fremtiden kan konkurrere i verdenseliten inden for både olympisk triatlon og langdistancetriatlon, har Triatlon Danmark med input fra og i kontinuerlig dialog med vores klubber udarbejdet en talent- og elitestrategi for perioden 2021-28. Læs mere …