Søren Bystrup vinder EM sølv i duatlon

maj 22, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Podiet til EM middeldistance: Felix Köhler (GER), Benjamin Choquert (FRA) og Søren Bystrup.

Pressemeddelelse fra Søren Bystrup:

Det blev EM-sølv til den danske duatlet Søren Bystrup Jacobsen ved Europamesterskabet i mellemdistance duatlon søndag den 21. maj. Mesterskabet blev afholdt i den sydtyske by Sankt Wendel, hvor distancen 10 km løb – 60 km cykling – og 10 km løb blev tilbagelagt i et kuperet terræn med høj sol.

Bystrup har i sin løbetræning siden VM i september 2016 fokuseret på at genoptræne sin akillessene, der blev skadet sidste sommer og var derfor spændt på, hvad formen kunne bære i hans første løb i år. Men Bystrup leverede en sikker præstation og er således stærkt tilbage.

Bystrup prøvede at holde lidt igen på første løbetur, men havde alligevel ved første skift hentet ind på gruppen og kom ind som nr. 12 cirka 1 minut efter tyskeren Felix Köhler og 2 min efter franske Benjamin Choquert. På rutens 2. stigning angreb han og hentede efter cirka 30 km Köhler som han hurtigt satte af. Efter de 60 km på cykel havde Bystrup opnået en føring på ca. 1,5 minut foran Köhler. Det lykkedes at holde Köhler bag ham indtil de nåede de 9 km., hvor Köhler overhalede og tog føringen til målstregen.

“Jeg er rigtig godt tilfreds med min præstationen i dag, og især at jeg smadrede hele feltet på cyklen. Det var ærgerligt, at det ikke holdt hele vejen, men det er min første medalje ved EM, så jeg er tilfreds. Nu vil jeg fokusere på VM, hvor der er 150 km cykling, så forhåbentlig giver det mig en fordel der.” siger Bystrup. Bystrups næste store mål er således VM i Schweiz til september, hvor han igen skal møde blandt andre Felix Köhler og satser på en rematch.

Se resultater her

Artiklen er skrevet af presseansvarlig for Søren Bystrup – Ditte Sehested Kuhlmann

 

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour. Til start er Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev. læs mere…

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup 2024 tilbyder spændende konkurrencer for nordiske triatleter med starter i Finland, Estland og Danmark. Cuppen er en unik mulighed for at konkurrere på højt niveau og styrke det nordiske triatlonarbejde. læs mere…