Søren Bystrup vil slutte karrieren med et verdensmesterskab

jul 2, 2018


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Når den danske duatlet Søren Bystrup står på startstregen ved verdensmesterskaberne i langdistance duatlon i den schweiziske by Zofingen d. 2. september bliver det for allersidste gang.

Bystrup, der lige nu er nr.1 på verdensranglisten og nykåret europamester udtaler: ”Jeg føler at tiden er rigtig nu. Jeg har brugt de sidste 15 år af mit liv på at se, hvor langt jeg kunne nå indenfor duatlon, og det har været både spændende, hårdt og utrolig lærerigt, men jeg føler også, at jeg har opnået mit maksimale niveau, og så vil jeg hellere stoppe mens jeg er på toppen. Sport på topplan betyder også mange fravalg i hverdagen, og der glæder jeg mig til at få mere frihed i fremtiden.

Inden Bystrup skal køre om langdistance verdensmesterskabet i september venter kortdistance verdensmesterskaberne i Odense d. 6. juli på distancen 10 km løb, 40 km cykling og 5 km løb.
Jeg ser meget frem til at køre i Odense, men jeg er ikke i min bedste form lige nu. Jeg gemmer topformen til langdistanceverdensmesterskaberne, da jeg er mere specialiseret i den distance og derfor har en bedre vinderchance. Til gengæld håber jeg at kunne slutte med et brag der – det vil være stort at slutte med et verdensmesterskab.”

Bystrup har tidligere vundet 5 bronzemedaljer til verdensmesterskaberne i langdistance duatlon, som køres på distancen 10 km løb, 150 km cykling og 30 km løb.

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …

Triatlon Danmark præsenterer ny talent- og elitestrategi

For at sikre, at Danmark også i fremtiden kan konkurrere i verdenseliten inden for både olympisk triatlon og langdistancetriatlon, har Triatlon Danmark med input fra og i kontinuerlig dialog med vores klubber udarbejdet en talent- og elitestrategi for perioden 2021-28. Læs mere …