Skole OL Case: Forløb med Odense Triathlon Klub

nov 18, 2020

Lumby Skole har haft besøg af Odense Triathlon Klub

Af: Skole OL

”Det har været den bedste undervisning nogensinde!” Sådan lyder det fra eleverne i 3.-6. klasse på Lumby Skole i Odense, som hver især har haft besøg af Odense Triathlon Klub til et Skole OL undervisningsforløb.

Skole OL forløb er et tilbud om et gratis undervisningsforløb, som en lokal forening står for. Det er en unik mulighed for at give eleverne et indblik i det lokale foreningsliv. Foreningerne står klar med dygtige trænere, som er vant til at lære fra sig, og som må siges at være eksperter inden for netop deres idræt.

Formålet med forløbet var, fra Odense Triathlons synspunkt, at vise eleverne, hvad triatlontræning for børn og unge går ud på. Mange har fordomme om, at triatlontræning kun handler om at cykle og løbe lange ture, og denne frygt havde eleverne da også inden forløbet. Denne fordom blev dog i den grad manet til jorden. Undervisningen bestod nemlig i høj grad af lege, som indeholdt elementer fra sportsgrenen, såsom løbeteknik, hastighed og reaktionsevne, slalom og sving på cykel, og skiftetræningsøvelser med konkurrencer i at tage sin cykelhjem hurtigst af og på. Hele forløbet kulminerede i en duatlon med 100m løb og 500m cykling i par af to, så eleverne kunne afprøve alt det, de havde øvet i løbet af de fire undervisningsgange. Odense Triathlon Klub besøgte skolen i klassernes idrætstimer i fire uger i streg.

Reaktioner fra lærere og elever
Det har været en meget positiv oplevelse for eleverne, som har prøvet en masse nye ting og fået større forståelse for triatlon, og hvad man kan møde i en triatlonklub. En af klassernes idrætslærer siger bl.a.: ”Trods elevernes forskellige forudsætninger formåede Odense Triathlon at fange deres nysgerrighed og opmærksomhed, således at der var højt tempo og humør hele vejen igennem. Som lærer er jeg blevet inspireret, og jeg har fået præsenteret en masse gode øvelser, som jeg vil bruge i min idrætsundervisning fremadrettet.”

Eleverne håber desuden, at Odense Triathlon kommer på besøg igen til sommer, så de også kan få svømmedelen med.

Kunne du også godt tænke dig et gratis undervisningsforløb for din klasse, så tag kontakt til din lokale forening og forhør dig om mulighederne. Du kan finde en oversigt over alle foreningerne her.

Triatlonfest i Ringe

Triatlonfest i Ringe

Lørdag var der triatlonfest i Ringe, da Ringe TRI afviklede DM Aquatlon, Aspirant Super Sprint, Elite Super Sprint og DM MIXED RELAY for aspiranter, Age-Group og Elite.