Schilling sæsondebuterer i Kina

May 4, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der bliver kamp om hver eneste placering på de korte distancer i Chengdu. Foto: Internation Triathlon Uninon

Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team/Tri Team SDU) sæsondebuter ved en afdeling af World Cuppen som afholdes i Chengdu, Kina. Her starter jagten på et godt samlet VM resultat i 2017. 

Schilling havde en kanonsæson i 2016 med OL-kvalifikation, en samlet 17. plads i VM-serien, en 4. plads ved World Triathlon Series Stockholm, podieplacering i World Cup New Plymouth, nordisk mesterskab på hjemmebanen i Fredericia og mange andre gode resultater.

Chengdu World Cup – sprint og supersprint 
De gode takter fra 2016 skal Schilling bygge videre på i 2017 og det hele starter på lørdag i Chengdu. Denne afdeling af World Cuppen er lidt speciel da der dystes over to dage. Semifinaler om lørdagen og A- og B-finaler om søndagen.
Lørdagens distance er den klassiske sprintdistance på 750m svømning – 20km cykling – 5km løb. Mens finalen om søndagen køres i et supersprint format på distancen 400m svømning – 10,2km cykling – 2,5km løb.

Fra semifinalerne kvalificerer top-30 sig til A-finalen. 27 direkte og de 3 hurtigste tider. I herrernes race er der 3 semifinaler, så top-9 i hver semifinale er garanteret en plads i finalen. Derfor vil vi helt sikkert se nogle taktiske semifinaler, hvor atleterne vil spare så meget på kræfterne til finalen som overhovedet muligt. Der er dog den detalje, at man i semifinalerne også kæmper om seedningen til finalen, og det kan faktisk være ret afgørende om man får en god placering på pontonen i finalen når der kun er lidt over 100m til første bøje. Her er det fordelagtigt at have en god seedning, så man kan vælge den korteste vej til 1. bøje.

Startlisten tæller stærke navne som Pevtsov (AZE), Polyanskiybrødrene (RUS), Varga (SVK), Hauser (AUS), Djikstra (GBR), Willian (AUS) m.fl. Schilling er godt seedet og også en af favoritterne i racet.

Første islandske World Cup start nogensinde
Ud over Schilling er også Edda Hannesdottir til start i Chengdu. Edda træner til dagligt med Tri Team SDU i Odense og hun har gjort store fremskridt siden hun flyttede til i september måned 2016. Så det skal blive rigtig spændende at se om Island kan få sine første World Cup point nogensinde!

Læs den internationale triatlon unions (ITU) optakt til racet i Chengdu, og find startlister her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Fælles Zwift-træning

Med COVID-19-restriktioner og vinterens komme kan det være svært at få lavet den træning, som man gerne vil i sin lokale triatlonklub. Men det er der råd for nu. KTK86 åbner de virtuelle døre på vid gab og inviterer alle klubmedlemmer, der har lyst, til at deltage i cykeltræning på Zwift. Læs mere …