Schilling i afgørende periode for OL-kvalifikation

apr 21, 2016


Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team / Tri Team SDU) havde en succesfuld rundtur i Abu Dhabi, Australien og New Zealand i marts måned, hvor han medbragte gode OL-point med sig hjem i bagagen. Efter et par ugers god træning i Odense med Tri Team SDU er Andreas og landstræner Kasper Gejl i dag rejst til Cape Town i Sydafrika, hvor tredje stop på ITU World Triathlon Series (WTS) finder sted

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Andreas Schilling havde en succesfuld rundtur i Abu Dhabi, Australien og New Zealand i marts måned, hvor han medbragte gode OL-point med sig hjem i bagagen. Foto: Heidi Malene Forsom

Sprintdistancen ligger godt til Schilling

Racet køres på sprintdistancen (750m svømning – 20km cykling – 5km løb), hvor de første to afdelinger i WTS er blevet kørt på OL-distancen (1500m svømning – 40km cykling – 10km løb). Sprintdistancen var den distance hvorpå Schilling vandt sølv ved World Cup New Plymouth og blev nr. 9 i World Cup Mooloolaba, så det er en distance der ligger godt til ham, mens OL-distancen er under udvikling. I Cape Town bliver konkurrencen skærpet til det ypperste niveau, hvor flere verdensstjerner er på startlisten. Mario Mola (ESP) har vundet de to første afdelinger af WTS og er også favorit til at tage sejren i Cape Town. Han får kamp til stregen af Vincent Luis (FRA) der får sæsondebut samt brødrene Alistar og Jonathan Brownlee (GBR), Joao Silva (POR) og Fernando Alarza (ESP).

Stærkt svømmefelt

For første gang i år er der mange meget stærke svømmere til start. Hjemmebanefavoritten Schoeman (RSA), Varga (SVK), Raphael (FRA), Coninx (FRA), Luis (FRA) Browleebrødrene (GBR) mfl. vil sætte et højt tempo i spidsen af racet og strække resten af feltet ud. Derfor kunne man forestille sig, at en mindre gruppe kan slippe afsted på cykeldelen. Så lad os håbe at Schilling rammer en god svømmedag og er i kontakt med de forreste efter de 750m svømning. Schilling er blandt de allerstærkeste i feltet på cykeldelen og især på de første kilometer.

Hvis man vil se hvordan racet udvikler sig, så kan racet følges via livestreaming på triathlonlive.tv fra kl.16.30 på søndag (DK-tid).

Aktuelt ligger Andreas inde på OL-kvalifikationslisten. Der 3 race mere, hvor der er mulighed for at optjene point til kvalifikationslisten: WTS Cape Town på søndag, Huatulco/Cagliari World Cup 7.-8. maj og WTS Yokohama 14.-15. maj.

Læs ITU’s optakt her

Se startlisten her

Med sportslig hilsen
Rasmus Stubager
Tri Team SDU Centertræner og Ungdomslandstræner

Andreas Schilling indstiller flot karriere

Andreas Schilling har besluttet at indstille sin professionelle triatlonkarriere efter seks sæsoner i den absolutte verdenselite inden for olympisk triatlon.