Oscar Gladney vinder overraskende første afdeling af DM TRI serien i Herlev

maj 7, 2019


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Oscar Gladney løber i mål som vinder i DM TRI seriens første afdeling i Herlev. Foto: Ronni Jaqué

Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) har haft en uge ud over det sædvanlige. 3 stævner på 8 dage i 3 forskellige lande har givet et verdensmesterskab i Cross Triatlon, Junior EM kvalifikation samt en sejr i første afdeling af DM TRI serien i Herlev at slutte af på.

19 elite herrer linede up i Hjortespringbadet i Herlev til årets første afdeling af DM TRI serien, som bød en sprintdistance bestående af 750m svømning – 20km cykling – 5km løb.

Der blev svømmet på 50m bane og efter de 750m svømning var det Valdemar Solok (KTK86), der havde et forspring på 15-20sek til den forsvarende danske mester og favorit Emil Holm (GTC) samt hans holdkammerater Scott Steenberg og Pelle-Oskar Lambertsen. Den næste gruppe var ca. 35sek efter Solok og bestod af Oscar Gladney, Nicklas Røssner (Århus 1900 Triathlon), Thor Bendix Madsen (KTK86), Jens Østergaard (Århus 1900 Triathlon), Laurits Holm (KTK86), Mathias Immerkjær (Tri4), Frederik Leiszner (Århus 1900 Triathlon) og Frederik Wester (GTC), Andreas Kjær (Århus 1900 Triathlon) og Albert Frydensberg (GTC).

Der kom samling blandt 9 mand i fronten og fra den gruppe angreb Røssner, Gladney, Bendix Madsen og Immerkjær og de stillede cyklerne i skiftezonen med et forspring på ca. 30sek til forfølgerne.

Gladney lavede dagens hurtigste andet skifte og var først ude på løberuten forfulgt af Røssner og Bendix Madsen og det tegnede til en spændende afslutning med hurtigtløbende Emil Holm der havde fået godt gang i benene fra forfølgergruppen.

Gladney holdt overraskende fat i føringen helt til målstregen med en løbetid på 15.47 og kunne fuldende en ganske god uge med sin første sejr i DM TRI serien. Røssner blev 2’er 14sek efter og Emil Holm 3’er i 56.15.


For elite kvinder vil der i 2019 være ét stævne der afgør hvem der skal være dansk mester i kortdistancetriatlon. Det bliver afgjort ved finalestævnet i Fredericia d. 7. september.

Næste stævne for elite herrer bliver lørdag d. 8. juni i Herning, hvor Aspiranterne også skal i aktion før DM Middeldistance Challenge Herning skydes i gang om formiddagen!

 

På Herlev Triathlons facebookside ligger en masse gode billeder fra stævnet, tjek dem ud her

Alle resultater fra Aspiranternes aquatlon og Elite herrernes race kan findes her

Alle resultater fra Herlev Triathlon, som er en del af Age-Groupernes DM TRI serie, kan findes her

Den samlede stilling i DM TRI serien i alle aldersklasser Aspiranter, Elite og Age-Group kan findes her

Stillingen i Danmarks bedste triatlonklub 2019 kan ses her

DIF og DGI’s coronahjælpepulje er åben igen

DIF og DGI’s coronahjælpepulje er igen åben for ansøgninger, da der er kommet flere millioner i puljen. Midlerne kan også søges af de foreninger, som tidligere har søgt og fået midler fra puljen.