Mød verdens bedste tri-træner

feb 27, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

”Jeg har det fint med at være til et møde, hvor 49 ud af 50 trænere fortæller mig, at jeg er galt på den.”

Der er god basis for at blive provokeret, når den australske top-træner Brett Sutton indtager Idrættens Hus 4. april.

Han er blevet verdensberømt for en enestående resultatrække som hans atleter har leveret gennem årene og verdensberygtet for sine meget ærlige og firkantede udtalelser.

Som f.eks. ”Kortdistance triatlon er vanærende for sporten.” ”ITUs format belønner ikke atleter, der kan levere eksplosiv svømning og cykling.” ”Jeg har det fint med at være til et møde, hvor 49 ud af 50 trænere fortæller mig, at jeg er galt på den.”

Men derudover har han en tilgang til triatlon-træning som er særdeles brugbar også for landets mange Agegroup-atleter. Blandt meget andet mener han, at pulsmålere, watt-metere og andre træningsgadgets er ubrugelige. At periodisering er Bullshit. I stedet tror han på hård og kontinuerlig træning, men ikke hårdere end man kan være med og hverken kommer i overtræning eller bliver skadet. Hans atleter skal yderligere have 100% tillid og tiltro til ham og den planlagte træning.

Han udgår skader og overtrænede atleter ved at se på sine atleters krossprog under og uden for træning – en teknik han har lært sig ved at arbejde med væddeløbs heste og hunde … ja det er en speciel herre denne Sutton.

Og det kan være sin sag at argumentere imod Brett Suttons holdninger og argumenter for hans resultater taler deres eget tydelige sprog: Blandt mange andre har han trænet Chrissie Wellington, der har kvindernes hurtigste tid på Ironman og de Olympiske mestre Nicola Spirig og Emma Snowsnill.

I sandhed en farverig person med en “No Bullshit-tilgang” til triatlon og træning af triatleter.
Du kan opleve ham i Idrættens Hus 4. april.

Tilmeld dig her (Live i Idrættens Hus)

Tilmeld dig her (Online)

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …

Triatlon Danmark præsenterer ny talent- og elitestrategi

For at sikre, at Danmark også i fremtiden kan konkurrere i verdenseliten inden for både olympisk triatlon og langdistancetriatlon, har Triatlon Danmark med input fra og i kontinuerlig dialog med vores klubber udarbejdet en talent- og elitestrategi for perioden 2021-28. Læs mere …