Mads Freund uddyber sit kandidatur til præsidentposten for World Triathlon

nov 13, 2020

Af: Mads Freund
Formand for Triatlon Danmark

Danmarks Idræts Forbund (DIF) ser det som en af sine opgaver at udbrede den danske holdning til idræt blandt verdens nationer. Denne ambition har længe været en del af DIFs strategiske program.

Efter at jeg i flere år har været en aktiv del af det internationale politiske triatlonmiljø, var det derfor naturligt at stille op til valget i 2020.

Det sværeste man kan gøre, er selvfølgelig at udfordre en siddende præsident – Marisol Casardo – især når hun som i dette tilfælde også er IOC-medlem.

Men da Marisol nu har siddet i 12 år – og World Triathlons konstitution forskriver ”Maksimum 3 perioder, eller 12 år som præsident” – forekom det som en god anledning, at vise Danmarks holdning til at regler gælder for alle i en organisation.

Derfor er jeg opstillet som præsidentkandidat.

Af tekniske årsager er Marisol juridisk faktisk også i stand til at stille op. Fordi reglen i World Triathlons konstitution først er indført fra 2016. Så juridisk set er hun nu i gang med sin første periode. Moralsk synes jeg nu, at sagen er ret klar. 12 år er maksimum – fordi der altid bør gives plads til nye tanker og ideer.

Mit valgprogram har 3 hovedpunkter:

– World Triathlon skal indtage pladsen som den ledende organisation inden for Triatlon – på trods af at vi udfordres fra mange sider.

– Vi skal sælge vores verdensmesterskaber bedre – og få flere Age-Group atleter til at deltage i VM.

– Vi skal ændre den politiske struktur og få mere åbenhed og transparens ind i organisationen. Især på good governance-siden kan World Triahtlon forbedre sig meget.

Mit program og alle mine ideer og brochurer kan ses her: https://issuu.com/madsfreund. Der er flere informationer på min hjemmeside: madsfreund.com, hvor der også er adgang til alle sociale platforme.

Valget afgøres på en virtuel generalforsamling den 29. november 2020.

Sportslige hilsner

//Mads

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour. Til start er Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev. læs mere…

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup 2024 tilbyder spændende konkurrencer for nordiske triatleter med starter i Finland, Estland og Danmark. Cuppen er en unik mulighed for at konkurrere på højt niveau og styrke det nordiske triatlonarbejde. læs mere…