Helle Frederiksen vender hjem til Danmark

maj 18, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Jesper Grønnemark Photography @jgronnemark

Pressemeddelelse fra Helle Frederiksen: 

Efter at have haft bopæl i USA i mere end 5 år, flytter en af verdens bedste kvindelige triatleter hjem til Danmark. En stor ændring i Helle Frederiksens privatliv har fået hende til at vende hjem før tid.

Da OL i London 2012 var overstået, begyndte den danske triatlet at kigge sig om efter et nyt sted at bo. Et sted hvor talentet kunne plejes under de bedst mulige træningsfaciliteter. Valget faldt på USA – triatlonsportens mekka.

”USA havde den største non-draft serie på den olympiske distance med legendariske race som f.eks. St. Anthony’s triathlon (der har kørt i 37 år), Hy-Vee Triathlon (Som Rasmus Henning vandt i 2007, 2008). Alt er muligt, hvis man arbejder hårdt, tror på det og tager chancen”.

Chancen blev taget og det nye liv som professionel triatlet startede i det helt små for Helle og hendes mand, Ben.

”Det hele startede med at Ben og jeg købte en flybillet til USA. Vi boede ved forskellige home stays. Vi brugte mine præmiepenge på lejebiler, flybilletter og mad. Det var en stor satsning, men hold da fast jeg har lært meget, og det har båret frugt”, fortæller Helle Frederiksen som i 2014 var den mest vindende kvindelige triatlet på verdensplan.

Nu har en stor ændring imidlertid fået danskeren og hendes Walisiske mand til at pakke hjemmet i USA ned, tidligere end forventet:

”Min mand fik tilbudt sit drømmejob på det danske hovedkvarter i den virksomhed han har arbejdet for i USA. Ben og jeg er et team, vi støtter hinanden og vi er begge bedst, når vi arbejder sammen og når vi kan være der for hinanden hver dag i hver vores profession. Det har altid været i kortene, at vi gerne ville hjem til Danmark, men flytningen finder bare sted lidt tidligere end vi havde forventet”

Danskeren glæder sig over den nye drejning hendes liv har taget – og især udsigten til at blive en del af det danske triatlonmiljø igen tiltaler atleten.

”Triatlon Danmark er jo boomet. Jeg glæder mig til at gøre mere for det danske tri samfund og se sporten blomstre endnu mere. Det gælder både i forhold til coaching, træningsseminarer/dage/weekender og foredrag. Jeg har rigtig meget erfaring at give videre, så det bliver rigtig godt”.

Helle Frederiksens nye adresse ændrer dog ikke på hendes planer om at forblive en del af verdenseliten i den sport hun lever af. Målet for verdens hurtigste kvinde på den halve ironman distance er stadig at blande sig med toppen som hun plejer – der ryger nok bare lidt flere europæiske stævner i kalenderen end hidtil.

”Det bliver stort at nu være i stand til at race mere i Danmark og Europa. Det giver mig virkelig blod på tanden til endnu engang at tage chancen”

Artiklen er skrevet af presseansvarlig for Helle Frederiksen – Anne Sofie Secher Banke

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour. Til start er Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev. læs mere…

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup 2024 tilbyder spændende konkurrencer for nordiske triatleter med starter i Finland, Estland og Danmark. Cuppen er en unik mulighed for at konkurrere på højt niveau og styrke det nordiske triatlonarbejde. læs mere…