Helle Frederiksen 2’er ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør

Jun 18, 2018


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Helle Frederiksen tiljubles på opløbsstrækningen ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør. Foto: Jens Grønnemark

Helle Frederiksen kørte et flot race ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør, hvor det blev til en 2. plads efter australske Melissa Hauschildt. 

Som nævnt i optaktsnyheden her på triatlon.dk var det svært at komme med et bud på nogle forudsigelser om racets udvikling da der ikke var en opdateret startliste med afbud. Det viste sig at der kun var 6 ud af de 21 kvinder på startlisten, som faktisk kom til start. Heldigvis var 2 af de 6 kvinder Helle Frederiksen og Melissa Hauschildt, som i ethvert felt vil være mellem favoritterne. Og det var også hurtigt klart, at kampen om 1. pladsen skulle stå mellem de to. Frederiksen havde en god svømning og fik i løbet af de 1900m oparbejdet et forspring på næsten 3min til Hauschildt.

På de knap 90km cykling arbejde Hauschildt sig stille og roligt ind på Frederiksen. Og ved afslutningen af cykeldelen var Hauschildt i front med et forspring på 50sek.

På det afsluttende halvmarathon øgede Hauschildt en lille smule og kunne løbe i mål som vinder af Ironman 70,3 European Championships. I Ironman regi kan en ikke-europæer godt vinde European Championships, i modsætning til det officelle Europamesterskab i ETU-regi, da Ironman opererer med et åbent mesterskab.
Frederiksen blev 2’er, ligesom hun gjorde det sidste år, og bekræftede at hun er i god form inden ITU VM på langdistance i Odense om en måned.
Svenske Sara Svensk rundede podiet af.

  1. Melissa Hauschildt  (AUS) 4.07.18
  2. Helle Frederiksen (DEN) 4.09.43
  3. Sara Svensk (SWE) 4.17.11

 

Herrernes race var meget tæt og spændende til det sidste. Også her vandt en ikke-europæer titlen da amerikanske Rodolphe Von Berg løb fra britiske Adam Bowden til sidst. Von Berg startede løbet med et forspring til Bowden på 2.09min, men halvvejs på løbet havde Bowden indhentet forspringet og lignede en vinder. Men med 2km tilbage kom Von Berg tilbage og løb hjem til sejr!

Og kampen om den sidste plads på podiet var helt tæt. Her udsprintede belgiske Bart Aernouts schweiziske Ruedi Wild.

  1. Rodolphe Von Berg (USA) 3.40.22
  2. Adam Bowden (GBR) 3.40.52
  3. Bart Aernouts (BEL) 3.44.38

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Fælles Zwift-træning

Med COVID-19-restriktioner og vinterens komme kan det være svært at få lavet den træning, som man gerne vil i sin lokale triatlonklub. Men det er der råd for nu. KTK86 åbner de virtuelle døre på vid gab og inviterer alle klubmedlemmer, der har lyst, til at deltage i cykeltræning på Zwift. Læs mere …