Emil Holm sikrer sig DM-titlen ved DM TRI serien i Næstved

aug 7, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Tanja Hesselbak Nielsen

Søndag blev anden afdeling af elitens DM TRI serie kørt i Næstved ved Mærk Næstved Kanal Triatlon og det blev til sejr for både Emil Holm og Anne Holm – begge Ganløse Tri-Center. Emil Holm sikrede sig dermed også det Danske Mesterskab i kortdistancetriatlon for første gang.

Begge eliterace skulle vise sig at blive spændende, og hvor vinderen først blev fundet langt inde i racet.
Vandtemperaturen blev målt til næsten 25 grader, så det var svømning uden våddragt da grænsen for eliten er 20,0 grader. Måske en af de højeste vandtemperaturer der nogensinde er målt til et triatlonstævne i Danmark?

Elite herrer
Det var Emil Holm og Valdemar Solok (KTK86), der tog teten på de 750m svømning og de fik skabt et hul på ca. 30sek til en stor gruppe på 10 mand. Andreas Piper (Ganløse Tri-Center) lå på mellemhånd.

Holm og Solok kom hurtigt igennem skiftezonen og fandt ind i et fint samarbejde på den 2,5km tekniske rundstrækning, hvor en stor del var i hård sidevind. Efter 12,5km cykling var forspringet på 35sek, men så satte Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) et hård tempo i forfølgergruppen, som blev splittet. Oppe foran lå Solok pludselig alene i spidsen. Men præcis ved indgangen til skiftezonen kom det igen lidt samling på 7 mand i front, som nu skulle afgøre det mellem sig på de sidste 5 kuperede kilometer løb.

Solok, Holm, Gladney, Nicklas Røssner (Aalborg Triathlon Klub), Frederik Holm Wester (Ganløse Tri-Center), Kristian Nipper (Aalborg Triathlon Klub), Jens Østergaard (Aarhus 1900 Triathlon) og Thor Bendix Madsen (KTK86) startede løbet sammen, og ret hurtigt lagde forhåndsfavoritterne Røssner og Holm afstand til resten af feltet. Efter 3km var de stadig side om side, men så trådte Røssner forkert på en brosten og det banede vejen for en Holm sejr. Røssner kom ind til en sikker 2. plads mens Bendix Madsen blev nr. 3 og for første gang kom en tur på podiet ved en DM TRI serie.

Med sejren sikrede Holm sig dermed også det Danske Mesterskab i kortdistancetriatlon for første gang i karrieren. DM TRI serien består af 3 stævner, hvor de to bedste resultater tæller med i den samlede stilling, og da Holm har to sejre i to stævner, så er der ingen der kan gå forbi ham ved finalestævnet i Fredericia d. 1. september.

1. Emil Holm (Ganløse Tri-Center) 58.53
2. Nicklas Røssner (Aalborg Triathlon Klub) 59.06
3. Thor Bendix Madsen (KTK86) 59.45

Foto: Tanja Hesselbak Nielsen

Elite kvinder
Elite kvindernes race talte kun 4 deltagere, men til trods for det kom der er godt race ud af det.
De fire piger Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Sif Bendix Madsen (KTK86), Augusta Grønberg Christensen (Ganløse Tri-Center) og Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) fulgtes ad på de 750m svømning, men til sidst mistede Damm kontakten til de 3 andre og ud af vandet var der 15sek op til trioen i front. Og da Holm, Christensen og Madsen fandt sammen i en gruppe var det svært for Damm at lukke hullet.

Cirka halvvejs på de 20km cykling satte Madsen et angreb ind og det var kun Holm der kunne følge med på det. Så Madsen og Holm kom sammen til skiftezonen med Christensen 35sek efter.

Holm lavede som altid et lynhurtigt skifte og var 4sek foran Madsen ud ad T2. De to løb med denne afstand stort set hele vejen til målstregen, hvor Holm kunne strække armene i vejret ligesom storebror. Madsen blev nr. 2 og Christensen nr. 3.

Med Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) sejr I første afdeling er det fortsat helt åbent om kvindernes DM-titel. Hvem der vinder finder vi ud af i Fredericia d. 1. september.

1.Anne Holm (Ganløse Tri-Center) 1.05.32
2. Sif Bendix Madsen (KTK86) 1.05.48
3. Augusta Grønberg Christensen (Ganløse Tri-Center) 1.07.01

Se alle resultater her

Dansk Triatlon Forbund

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour. Til start er Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev. læs mere…

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup

Nordic Triathlon Cup 2024 tilbyder spændende konkurrencer for nordiske triatleter med starter i Finland, Estland og Danmark. Cuppen er en unik mulighed for at konkurrere på højt niveau og styrke det nordiske triatlonarbejde. læs mere…