DIF: Masser af ærgrelse i idrætten over manglende lempelse af forsamlingsforbuddet

aug 7, 2020


For mange idrætsarrangementer har det stor betydning, om man må være 100 eller 200. Og med den seneste udvikling ser Danmarks Idrætsforbund med stigende bekymring på corona-situationen.

Forskellen på 100 og 200 er i flere tilfælde afgørende for, om et stævne eller et mesterskab kan gennemføres i praksis. Derfor er det lidt af en bét for mange forbund og foreninger landet over, at corona-situationen alligevel ikke tillader, at forsamlingsforbuddet hæves på nuværende tidspunkt.

”Vi har naturligvis respekt for situationen og har ligesom mange andre med stigende bekymring fulgt udviklingen. Men det er da brandærgerligt. Vi har i idrætten virkelig lagt os i selen for at opfylde alle retningslinjer og for at gennemføre arrangementer trygt og ansvarligt – både ude i foreningerne og på sommercamps og til kampe med tilskuere, hvor der er dispensation fra det gældende forsamlingsforbud”.

Det siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Han forudser, at flere foreninger nu må til at lave om på deres arrangementer eller måske helt aflyse dem.

”Derfor sender jeg et kæmpe skulderklap til alle dem, som ude i idrætslivet knokler frivilligt med at planlægge og gennemføre idrætsarrangementer ansvarligt og corona-sikkert. Det er må mange måder en svær tid at navigere i” siger han.

Vigtige forhandlinger forude

Lige nu imødeser Danmarks Idrætsforbund med spænding de kommende forhandlinger om fase fire og rammerne for de større fælles arrangementer.

Foreningerne bag mange af de store motionsevents rundt omkring i landet rammes nemlig hårdt af de manglende indtægter, og situationen bliver naturligvis mere og mere alvorlig, jo længere tid der går.

”For mange foreninger udgør indtægterne fra de større arrangementer en stor del af driften og har dermed betydning for livet i lokalområdet. Og pt. er der ikke kompensationsmuligheder for tabte indtægter fra de større arrangementer. Også flere ligaklubber i fx håndbold og ishockey kan blive truet på deres eksistens, hvis corona-situationen ikke muliggør, at loftet på 500 tilskuere kan hæves” fastslår Morten Mølholm Hansen.

”Vi vil fortsat agere ansvarligt og tage corona-situationen alvorligt, men hvis den ikke muliggør lempelser ift. forsamlingsforbuddene, så er vi klar til at gå i konstruktiv dialog med politikerne om kompensationsordninger” siger han.

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …

Triatlon Danmark præsenterer ny talent- og elitestrategi

For at sikre, at Danmark også i fremtiden kan konkurrere i verdenseliten inden for både olympisk triatlon og langdistancetriatlon, har Triatlon Danmark med input fra og i kontinuerlig dialog med vores klubber udarbejdet en talent- og elitestrategi for perioden 2021-28. Læs mere …