Det er sæson for åbentvandssvømning – se her hvad du bør være opmærksom på!

maj 23, 2019


Det er endelig blevet sæson for svømning i søer og hav. Rigtig mange nyder at komme ud under åben himmel og svømme i naturen. Triatlon Danmark opfordrer alle til at nyde åbentvandsvømning, men vi vil samtidig minde om at fokusere på sikkerheden.

I sikkerhedsanbefalingerne for åbent vand gives der gode råd om hvad du kan gøre og være opmærksom på når du svømmer ude, samt hvad din klub kan gøre for at skabe den bedste tryghed.

 

Sikkerhedsprocedure til klubtræning

Alle klubber opfordres til at udfærdige sikkerhedsprocedure omkring deres åbent vand træning i klubregi, som passer til de lokale forhold. Den bør indeholde instrukser om, hvad man gør hvis noget går galt, den bør være tilgængelig på klubbens hjemmeside og blive omtalt ved hver træning, så alle kender til sikkerhedsproceduren. En sikkerhedsprocedure kan f.eks. være at medbringe en mobil, førstehjælpstaske og en trindelt instruks for hvad der gøres i tilfælde af et uheld. Se eventuelt Dansk Svømmeunion vejledning i beredskabsplaner.

 

På land inden træning

  1. Gennemgå sikkerhedsproceduren inden klub træning.
  2. Opdeling i grupper efter hvor hurtigt man svømmer og aftal afstand til hverandre (det er svært at hjælpe en der ligger 100m væk!).
  3. Udstik træningsområdet og angiv pejlemærker der svømmes efter.
  4. Udstik træningstiden, bed deltagere give besked hvis de stopper før træning er slut.
  5. Gennemgå armsignaler (se billeder nedenfor).
  6. Lav opvarmning på land og i vand
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lise Christian Myltoft

Andreas Schilling indstiller flot karriere

Andreas Schilling har besluttet at indstille sin professionelle triatlonkarriere efter seks sæsoner i den absolutte verdenselite inden for olympisk triatlon.