Dansk ungdomsatlet slår OL-deltagers rekord

jan 2, 2017


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Sif Bendix Madsen har ved flere lejligheder i 2016 gjort opmærksom på sit store talent. Her ses hun under DM Tri Seriens sidste afdeling i 2016 ved Furesøen. Foto: Dansk Triatlon Forbund/Morten Brandt

Et af de helt store talenter i dansk triatlon lagde 2016 bag sig med et brag. Det skete da 15årige Sif Bendix Madsen stillede op i Spartas traditionelle nytårsløb på 10 kilometer og forbedrede den danske atletikrekord eftertrykkeligt.

31 december 2016 hentede Sif Bendix Madsen endnu en fornem titel. Da skete da hun tog danmarksrekorden på 10 kilometer landevejsløb for U15-16 piger i Spartas Nytårsløb, også kaldet Änglamark Nytårsløb, skriver websitet pastaparty.dk.

Sif Bendix Madsens tid lød på imponerende 36:13, og udover, at det var en klar forbedring af hendes personlige rekord, var det altså også en forbedring på 38 sekunder i forhold til den hidtige danmarksrekord på der lød på 36:51 og tilhørte den danske 2016 OL-deltager i maratonløb Anna Holm.

Og det er noget, som vækker utrolig glæde hos Sif Bendix Madsen, som altså runder året af med en danmarksrekord, efter en sæson, som både har budt på en EM-titel i U17 i triathlon og en samlet sejr i DM Tri Serien for aspiranter og en DM-titel i non-draft sprint.

– Jeg er rigtig stolt over, at jeg som triatlet, kan slå en danmarksrekord i løb. Jeg løber ikke særligt store mængder om ugen, men formår alligevel at præstere på et godt niveau. Det er en perfekt måde, at slutte et fantastisk år på, og jeg kan gå ind i det nye år med en danmarksrekord, og en masse gode præstationer i bagagen, skriver Sif Bendix Madsen på en SMS til pastaparty.dk.

– Det var min træner, Claus Hechmann, og Henrik Nordtorp, som fandt ud af, at jeg muligvis kunne slå rekorden og fik mig til det.

Læs mere om Sif Bendix Madsens planer for det nye år på pastaparty.dk

Summer Camp 2021 tilmelding åbner 17 april

Den. 17. april åbner tilmeldingen til Sommer Camp 2021 for ungdomstriatleter. Så kan du tænke dig en aktiv ferie med den sport du elsker, så er Sommer Camp 2021 noget for dig! Læs mere …