Dansk Europamester klar til Powerman Østrig

aug 16, 2018


Søndag den 19. august stiller duatleten Søren Bystrup Jacobsen op til Powerman Østrig i byen Weyer. Bystrup, der ligger nr. 1 på ITU’s verdensrangliste skal blandt andre konkurrere mod franskmændene Gaël Le Bellec, der er dobbelt verdensmester og Anthony Le Duey og desuden australierne Matt Smith og Thomas Bruins.

Bystrup vandt europamestertitlen 2018 på hjemmebane i foråret og annoncerede kort tid efter, at dette bliver hans sidste sæson. Det betyder at, karrierens sidste konkurrence skal udkæmpes til langdistance VM i Schweiz den 2. september. Siden sejren til EM har Bystrup brugt sommeren på at opbygge formen og han melder nu klar til Powerman Østrig.

Bystrup siger ”Jeg vil bruge konkurrencen til at prøve min form af inden VM om to uger. Men Powerman Østrig har også en særlig betydning for mig, da det var den første Powerman jeg vandt, og jeg er meget glad for at få mulighed for at konkurrere her en sidste gang”.I 2013 skabte Bystrup sensation ved at besejre duatlons svar på Lance Armstrong den fire-dobbelte verdensmester, 6-dobbelte vinder af Powerman Østrig og indtil da nærmest uovervindelige belgier Joerie Vansteelant. Siden da har Bystrup sikkert arbejdet sig ind på de store resultater, der blandt andet har talt fem VM-bronze medaljer, en EM-sølv medalje og som altså indtil nu kulminerede med titlen som Europamester tidligere på sæsonen.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Rasmus Stubager stopper efter OL

Efter 8 år i Triatlon Danmark har Rasmus Stubager valgt at søge nye græsgange og stopper derfor som landstræner efter det kommende OL.

18 spørgsmål og svar om corona-restriktionerne

Hvad er et coronapas, skal trænerne vise det for at kunne træne, hvad er det nu forsamlingsforbuddet er for hhv. indendørs- og udendørs idræt? Find svarene på det og endnu mere her …