Dansk duatlet går efter EM-guld i Vejle

maj 3, 2018


Pressemeddelse fra Søren Bystrup 

Når Europamesterskaberne i duatlon afholdes til Powerman Vejle søndag den 6. maj, går Søren Bystrup Jacobsen målrettet efter guldet.

Mesterskabet afholdes på mellemdistancen 10 km løb, 60 km cykling og igen 10 km løb i Vejle centrum og i det kuperede terræn omkring byen. Bystrup skal forsvare en EM-sølvmedalje som han hentede hjem fra Powerman Sankt Wendel i Tyskland sidste år.

I september 2017 løb Bystrup med sejren til Powerman Vejle, der blev arrangeret som opvarmning til afholdelsen af mesterskabet i år. Dette med en overhaling af blandt andre belgiske Seppe Odeyn, der er forsvarende viceverdensmester. Sejren placerede lige nøjagtigt Bystrup som nummer 1 på verdensranglisten ved sæsonens afslutning. I Vejle skal Bystrup igen dyste mod Seppe Odeyn og desuden den regerende europamester tyskeren Felix Köhler: ”Jeg ser rigtig meget frem til konkurrencen, fordi det er på hjemmebane, men også fordi at ruten passer mig godt. Vi skal løbe på en flad og hurtig rute i Vejle centrum, og så skal vi prøve kræfter med bakkerne rundt omkring byen på cyklen. Det giver mig mulighed for at minimere tabet på løbeturene, og så prøve at sætte konkurrenterne på plads på cyklen.”siger Bystrup.

Powerman er lillebror til det velkendte Ironman. I stedet for at svømme, cykle og løbe som triatleterne gør i Ironman, løber duatleterne i Powerman to gange og cykler ind imellem.

Rasmus Stubager stopper efter OL

Efter 8 år i Triatlon Danmark har Rasmus Stubager valgt at søge nye græsgange og stopper derfor som landstræner efter det kommende OL.

18 spørgsmål og svar om corona-restriktionerne

Hvad er et coronapas, skal trænerne vise det for at kunne træne, hvad er det nu forsamlingsforbuddet er for hhv. indendørs- og udendørs idræt? Find svarene på det og endnu mere her …