Anbefalinger for åbentvandssvømning

maj 25, 2018


Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Dansk Triatlon Forbund og Dansk Svømmeunion har opdateret anbefalingerne til svømning i åbent vand for 2018-sæsonen.
Dansk Triatlon  Forbund og Dansk Svømmeunion opfordrer alle til at nyde åbentvandsvømning, men vil samtidig minde om at fokusere på sikkerheden.

I de opdaterede sikkerhedsanbefalinger gives der gode råd om hvad du kan gøre og være opmærksom på når du svømmer ude, samt hvad din klub kan gøre for at skabe den bedste tryghed.

Sikkerhedsprocedure til klubtræning 
Alle klubber opfordres til at udfærdige sikkerhedsprocedure omkring deres åbent vand træning i klubregi, som passer til de lokale forhold. Den bør indeholde instrukser om, hvad man gør hvis noget går galt, den bør være tilgængelig på klubbens hjemmeside og blive omtalt ved hver træning, så alle kender til sikkerhedsproceduren. En  sikkerhedsprocedure kan f.eks. være at medbringe en mobil, førstehjælpstaske og en trindelt instruks for hvad der gøres i tilfælde af et uheld. Se eventuelt Dansk Svømmeunion vejledning i beredskabsplaner.

På land inden træning
1. Gennemgå sikkerhedsproceduren inden klub træning.
2. Opdeling i grupper efter hvor hurtigt man svømmer og aftal afstand til hverandre (det er svært at hjælpe en der ligger 100m  væk!).
3. Udstik træningsområdet og angiv pejlemærker der svømmes efter.
4. Udstik træningstiden, bed deltagere give besked hvis de stopper før træning er slut.
5. Gennemgå armsignaler (se billeder nedenfor).
6. Lav opvarmning på land og i vand

Du kan finde de opdaterede sikkerhedsanbefalinger her hvor der er flere gode råd at komme efter!

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Søren Bystrup vinder Powerman Østrig

Søren Bystrup løb først over målstregen til Powerman Østrig i den solbeskinnede by Weyer søndag den 19. august efter at have ført løbet fra start til slut.

DM TRI seriens finalestævne i Fredericia 1. september

Mange flotte DM TRI serie stævner er blevet afholdt i løbet af sæsonen og nu skal hele serien afgøres med et brag af et finalestævne når Fredericia City Triathlon afholdes i weekenden 1.-2. september.