Mød verdens bedste tri-træner

feb 27, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

”Jeg har det fint med at være til et møde, hvor 49 ud af 50 trænere fortæller mig, at jeg er galt på den.”

Der er god basis for at blive provokeret, når den australske top-træner Brett Sutton indtager Idrættens Hus 4. april.

Han er blevet verdensberømt for en enestående resultatrække som hans atleter har leveret gennem årene og verdensberygtet for sine meget ærlige og firkantede udtalelser.

Som f.eks. ”Kortdistance triatlon er vanærende for sporten.” ”ITUs format belønner ikke atleter, der kan levere eksplosiv svømning og cykling.” ”Jeg har det fint med at være til et møde, hvor 49 ud af 50 trænere fortæller mig, at jeg er galt på den.”

Men derudover har han en tilgang til triatlon-træning som er særdeles brugbar også for landets mange Agegroup-atleter. Blandt meget andet mener han, at pulsmålere, watt-metere og andre træningsgadgets er ubrugelige. At periodisering er Bullshit. I stedet tror han på hård og kontinuerlig træning, men ikke hårdere end man kan være med og hverken kommer i overtræning eller bliver skadet. Hans atleter skal yderligere have 100% tillid og tiltro til ham og den planlagte træning.

Han udgår skader og overtrænede atleter ved at se på sine atleters krossprog under og uden for træning – en teknik han har lært sig ved at arbejde med væddeløbs heste og hunde … ja det er en speciel herre denne Sutton.

Og det kan være sin sag at argumentere imod Brett Suttons holdninger og argumenter for hans resultater taler deres eget tydelige sprog: Blandt mange andre har han trænet Chrissie Wellington, der har kvindernes hurtigste tid på Ironman og de Olympiske mestre Nicola Spirig og Emma Snowsnill.

I sandhed en farverig person med en “No Bullshit-tilgang” til triatlon og træning af triatleter.
Du kan opleve ham i Idrættens Hus 4. april.

Tilmeld dig her (Live i Idrættens Hus)

Tilmeld dig her (Online)

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.