Miki Taagholt og Alberte Kjær vinder DM Sprint

maj 19, 2019

Ganløse Tri-Center afholdte nok engang et rigtig godt stævne – DM sprint ved Bastrup Sø (750-23,2-5). Et af de eneste stævner i Danmark der afholdes som enkeltstart.
Der var som sædvanlig mange spændende opgør samt rekorder.

Miki Taagholt vinder DM Sprint for 3. gang og sætter cykel- og ruterekord

I herrernes race var der mange bejlere til podieplaceringerne med Daniel Bækkegård og Miki Taagholt som de umiddelbare favoritter. Begge stiller op for den arrangerende klub Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU.

Efter de 750m svømning i Bastrup sø var det Scott Steenberg der førte an med hurtigste tid, og efter T1 lå Scott, Miki og Daniel helt lige.

Thomas Strange (OTK/Tri Team SDU), Mathias Petersen (ISK Tri/Tri Team SDU), Oscar Gladney (Viborg AM), Nicklas Røssner og Jens Østergaard (Århus 1900 Triathlon) var inden for 30sek efter.

På de to kuperede omgange på Tyren blev der i går kørt uhyggeligt stærkt. Først satte Kristoffer Graae (KTK86) en klar ruterekord på 31.13. Den gamle rekord tilhørte Martin Jensen på 31.37. Men Kristoffer var ikke kommet i mål før rekorden blev taget fra ham igen. Miki bragede igennem landskabet med 45km/t og kørte 31.03 og dermed var cykelrekorden hans og samlet ruterekord og DM-titel nr. 3 inden for rækkevidde inden de 5km afsluttende løb. Der var dog skarp konkurrence fra Thomas, som også havde kørt rigtig hurtigt med 31.48. Overraskende var det at Oscar, der blot er junior, med 32.10 også var inde i podiekampen efter cykeldelen. Det samme var Nicklas, selvom det krævede en superhurtig afsluttende 5km, men det er han også god for. Og også Daniel var med i det, selvom en middelmådig cykelpræstation havde sat ham ud af guldkampen.

Miki løb stærkt og øgede afstanden og løb i mål til et suverænt mesterskab i fantomtiden 58.55min, Thomas holdt fast i andenpladsen i 1.00.15 og Oscar forblev på tredjepladsen i 1.00.47.
Der var meget højt niveau i konkurrencen med 6 mand under 1.02.00.

Top 5 herrer:
1. Miki Taagholt (GTC/TTSDU) 58.55
2. Thomas Strange (OTK/TTSDU) 1.00.15
3. Oscar Gladney (Viborg AM) 1.00.47
4. Nicklas Røssner (Århus 1900 Triathlon) 1.01.29
5. Mathias Petersen (ISK Tri/TTSDU) 1.01.34
Se alle resultater her

Alberte Kjær Pedersen vinder DM Sprint for første gang

I kvindernes elite race var forhåndsfavoritterne Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Augusta Christensen (GTC). Det var dog uvist hvordan Alberte ville klare det da hun længe har døjet med smerter i det ene lår under belastning.
I konkurrencen var der dog aldrig den helt store spænding om hvor mesterskabet skulle placeres. Alberte stod nemlig for hurtigste svømmesplit, T1, cykelsplit, T2 og løbesplit og det rakte til en samlet tid på 1.08.58 og et dansk mesterskaber i Sprint efter et veldisponeret race. Augusta var godt med til og med T2, hvor afstanden op til Alberte var på ca. 30sek.
Kampen om bronzemedaljen var tæt mellem Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) og Anna Harbo (Århus 1900 Triathlon). Ved starten på løbet havde Anna et lille forspring, men Anastacia løb hurtigst og sikrede sig bronzemedaljen i 1.14.05.

Top 5 kvinder:
1. Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) 1.08.58
2. Augusta Grænberg Christensen (GTC) 1.11.09
3. Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) 1.14.05
4. Anna Harbo (Århus 1900 Triathlon) 1.14.35
5. Emma Frank (OTK) 1.16.28
Se alle resultater her

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der løbes koncentreret ud af skiftezonen. Foto: Fotografen

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …