Miki Taagholt og Alberte Kjær vinder DM Sprint

maj 19, 2019

Ganløse Tri-Center afholdte nok engang et rigtig godt stævne – DM sprint ved Bastrup Sø (750-23,2-5). Et af de eneste stævner i Danmark der afholdes som enkeltstart.
Der var som sædvanlig mange spændende opgør samt rekorder.

Miki Taagholt vinder DM Sprint for 3. gang og sætter cykel- og ruterekord

I herrernes race var der mange bejlere til podieplaceringerne med Daniel Bækkegård og Miki Taagholt som de umiddelbare favoritter. Begge stiller op for den arrangerende klub Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU.

Efter de 750m svømning i Bastrup sø var det Scott Steenberg der førte an med hurtigste tid, og efter T1 lå Scott, Miki og Daniel helt lige.

Thomas Strange (OTK/Tri Team SDU), Mathias Petersen (ISK Tri/Tri Team SDU), Oscar Gladney (Viborg AM), Nicklas Røssner og Jens Østergaard (Århus 1900 Triathlon) var inden for 30sek efter.

På de to kuperede omgange på Tyren blev der i går kørt uhyggeligt stærkt. Først satte Kristoffer Graae (KTK86) en klar ruterekord på 31.13. Den gamle rekord tilhørte Martin Jensen på 31.37. Men Kristoffer var ikke kommet i mål før rekorden blev taget fra ham igen. Miki bragede igennem landskabet med 45km/t og kørte 31.03 og dermed var cykelrekorden hans og samlet ruterekord og DM-titel nr. 3 inden for rækkevidde inden de 5km afsluttende løb. Der var dog skarp konkurrence fra Thomas, som også havde kørt rigtig hurtigt med 31.48. Overraskende var det at Oscar, der blot er junior, med 32.10 også var inde i podiekampen efter cykeldelen. Det samme var Nicklas, selvom det krævede en superhurtig afsluttende 5km, men det er han også god for. Og også Daniel var med i det, selvom en middelmådig cykelpræstation havde sat ham ud af guldkampen.

Miki løb stærkt og øgede afstanden og løb i mål til et suverænt mesterskab i fantomtiden 58.55min, Thomas holdt fast i andenpladsen i 1.00.15 og Oscar forblev på tredjepladsen i 1.00.47.
Der var meget højt niveau i konkurrencen med 6 mand under 1.02.00.

Top 5 herrer:
1. Miki Taagholt (GTC/TTSDU) 58.55
2. Thomas Strange (OTK/TTSDU) 1.00.15
3. Oscar Gladney (Viborg AM) 1.00.47
4. Nicklas Røssner (Århus 1900 Triathlon) 1.01.29
5. Mathias Petersen (ISK Tri/TTSDU) 1.01.34
Se alle resultater her

Alberte Kjær Pedersen vinder DM Sprint for første gang

I kvindernes elite race var forhåndsfavoritterne Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Augusta Christensen (GTC). Det var dog uvist hvordan Alberte ville klare det da hun længe har døjet med smerter i det ene lår under belastning.
I konkurrencen var der dog aldrig den helt store spænding om hvor mesterskabet skulle placeres. Alberte stod nemlig for hurtigste svømmesplit, T1, cykelsplit, T2 og løbesplit og det rakte til en samlet tid på 1.08.58 og et dansk mesterskaber i Sprint efter et veldisponeret race. Augusta var godt med til og med T2, hvor afstanden op til Alberte var på ca. 30sek.
Kampen om bronzemedaljen var tæt mellem Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) og Anna Harbo (Århus 1900 Triathlon). Ved starten på løbet havde Anna et lille forspring, men Anastacia løb hurtigst og sikrede sig bronzemedaljen i 1.14.05.

Top 5 kvinder:
1. Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) 1.08.58
2. Augusta Grænberg Christensen (GTC) 1.11.09
3. Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) 1.14.05
4. Anna Harbo (Århus 1900 Triathlon) 1.14.35
5. Emma Frank (OTK) 1.16.28
Se alle resultater her

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Der løbes koncentreret ud af skiftezonen. Foto: Fotografen

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.