Mathias Petersen og Pernille Thalund nye danske mestre på middeldistancen

jun 13, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Mathias Petersen jubler på opløbsstrækningen. Foto: James Mitchell

Herning leverede i lørdags en flot ramme for dette års Danmarksmesterskab på middeldistancen 1900m svømning – 90km cykling – 21,1km løb, hvor to nye Danmarksmestre blev fundet i Mathias Petersen og Pernille Thalund.

Elite kvinder
Startlisten talte 4 kvinder, hvor Camilla Pedersen (Esbjerg Tri & Multisport) var den store favorit. Udover Camilla bestod feltet af Pernille Thalund (Aarhus 1900 Triathlon) og Caris Dempster (KTK86). Birgitte Krogsgaard (Aarhus 1900 Triathlon) var desværre ikke blevet klar pga. en skade.

Dempster og Pedersen svømmede på 25.55min ca 1.30min foran Thalund.
På cykeldelen var Thalund flyvende, kørte rigtig stærkt og havde et forspring på 5min til Pedersen i T2, mens Dempster var 15min bagud.
På løbet måtte Pedersen desværre udgå med maveproblemer og så var vejen banet for Thalund der lidt overraskende kunne løbe i mål som dansk mester på middeldistancen 2018 og samtidig som vinder af Challenge Herning i 4.20.55, mens Dempster vandt sølv i 4.44.28.
Det er første mesterskab på distancen for Thalund, der for blot 3 uger siden også vandt DM Sprint i Ganløse.

1. Pernille Thalund (Aarhus 1900 Triathlon) 4.20.55
2. Caris Dempster (KTK86) 4.44.28

 

Elite herrer
I elite herrernes race var det klart fra start at der skulle findes en ny dansk mester da den forsvarende mester Morten Brammer Olesen (Aarhus 1900 Triathlon) ikke stillede til start.

Efter de 1900m svømning uden våddragt var det ikke uventet en hurtigt svømmende Daniel Bækkegård (Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU) der havde lagt sig i spidsen med Mathias Petersen (ISK TRI/Tri Team SDU) 5sek efter. Thomas Strange (OTK/Tri Team SDU) var 13sek efter Bækkegård mens Kristian Høgenhaug og Kristian Hindkjær (Aarhus 1900 Triathlon) og Anders Christensen (Aalborg Triathlon Klub) var 2.20min efter i en 5-mandsgruppe.

På cykeldelen var det Bækkegård og Christensen der startede bedst ud, mens Petersen og Hindkjær kørte stærkest mod slutningen. Høgenhaug udgik tidligt og Strange bøvlede med en punktering fra T1.

Petersen startede det afsluttende halvmarathon med et forspring til Bækkegård på 1.45min, 2.10min til Hindkjær, 2.15min til Christensen og 4min til Strange. Så der var fortsat spænding om hvor mesterskabet skulle placeres.

Men hurtigt viste det sig at Bækkegård havde problemer og Strange fik en pludselig skade.
Ved 15km var Petersen 5min foran Hindkjær, 6.40 foran Christensen og 7min foran Korfitsen, så kampen om sølv og bronze var meget spændende.
Petersen vandt suverænt i 3.51.54 mens Hindkjær holdt hjem til sølv i 3.57.31 og så trak Christensen det længste strå i bronzekampen på 3.59.05.

1. Mathias Petersen (ISK TRI/Tri Team SDU) 3.51.54
2. Kristian Hindkjær  (Aarhus 1900 Triathlon) 3.57.31
3. Anders Christensen (Aalborg Triathlon Klub) 3.59.05

Se resultater for alle klasser på sportstiming.dk her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.