MAGNUS DITLEV MED 14. PLADS VED PTO CHAMPIONSHIP DAYTONA (2-80-18)

dec 11, 2020

Foto: Professional Triathletes Organisation

Foto: Professional Triathletes Organisation

Magnus Elbæk Ditlev (KTK86) viste, at han er i en forrygende udvikling da han søndag blev nr. 14 ved PTO Championship i Daytona i et af de stærkeste felter til start, der nogensinde har været til et stævne inden for langdistance triatlon

Til PTO Championship Daytona, der blev afviklet 6. december, var Danmark repræsenteret på både herre- og damesiden. Hos mændene var Daniel Lund Bækkegård (Ganløse Tri-Center/Tri Team SDU), Kristian Høgenhaug (Aarhus 1900 Triathlon) og altså Magnus Ditlev (KTK86) til start blandt de i alt ca. 60 startende. Mens Michelle Vesterby repræsenterede det danske islæt hos kvinderne.

Det var ikke overraskende kortdistancespecialisten Henri Schoeman (RSA) der førte an efter de 2km svømning. Daniel Bækkegård var rigtig godt med helt fremme i frontgruppen på 10-12 atleter som håbet, mens Kristian Høgenhaug og Magnus Ditlev kom ud ad vandet med et tidstab på ca. 2.30min.

Daniel fik desværre en forstrækning i det ene ben i forbindelse med den australian exit der var halvvejs på svømmedelen. Det gjorde det umuligt for Daniel at træde optimalt på cyklen og han måtte desværre udgå kort inde på cykeldelen inden racet rigtigt var kommet i gang.

Magnus Ditlev fik hurtigt kørt sig frem i feltet på racerbanen i Daytona og med ca. 25-30km tilbage fik han kontakt med frontgruppen, som på det tidspunkt bestod af ca. 10 mand. Magnus forsøgte at køre væk, men hullet blev ikke slået. Forceringen betød dog at et par stærke atleter røg af gruppen, blandt andre Javier Gomez.

Kristian Høgenhaug havde også god fart på og fik kørt sig langt frem i feltet til top-20 ind mod T2. Magnus Ditlev kom til andet skifte med hurtigste cykeltid sammen med frontgruppen og Kristian Høgenhaug ca. 2min efter.

På løbedelen så det i starten rigtig godt ud for Magnus. Han løb komfortabelt i en 4-mands frontgruppe, men så blev han pludselig ramt af kramper i begge ben og måtte stoppe op og strække ud. Han fik dog godt gang i benene igen og løb altså hjem til en rigtig flot 14. plads! Alt i alt et stærkt race, hvor det måske kunne være blevet til mere. Kristian døjede med stive baller i slutningen af cyklingen og det prægede også hans løb i sådan en grad, at det blev til en kamp bare at gennemføre racet.

Norske Gustav Iden viste, at det ikke var en tilfældighed, at han vandt Ironman 70,3 World Championships i 2019, da han gentog bedriften ved at vinde sikkert efter et flot afsluttende løb.

1.Gustav Iden (NOR)

2. Matt Hanson (USA)

3. George Goodwin (GBR)

14. Magnus Ditlev (DEN)

15. Kristian Høgenhaug (DEN)

I kvindernes race var der lidt større spredning på feltet efter svømmedelen end hos mændene. Supersvømmeren Lucy Hall (GBR) førte an sammen med Lauren Brandon (USA).

Michelle Vesterby startede de 80km cykling med 2.45min til fronten. Michelle har sin helt klare styrke på jernmandsdistancen, så det var ikke uventet, at en del kvinder skabte afstand på cykeldelen samt de afsluttende 18km løb.

Da kvindernes ræs skulle afgøres på de sidste 18km løb, så det ud til, at det kunne blive et opgør på målstregen mellem Paula Findlay (CAN), der førte an, og Anne Haug (GER), der var ca. 4min bagefter i T2. Men da Anne Haug skulle en tur i penalty-teltet til en 2min tidsstraf, så det rigtig godt ud for Findlay, der kunne løbe en sikker sejr hjem.

Findlay vandt helt tilbage i 2010-2011 5 WTS-sejre inden for kortdistance triatlon og var på det tidspunkt vel nok en af verdens bedste kortdistance triatleter. Siden har hun kæmpet med skader mv. Men her 10 år efter er hun altså tilbage som en af verdens allerbedste triatleter!

1. Paula Findlay (CAN)

2. Anne Haug (GER)

3. Laura Philipp (GER)

37. Michelle Vesterby (DEN)

 

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…