Mads Freund uddyber sit kandidatur til præsidentposten for World Triathlon

nov 13, 2020

Af: Mads Freund
Formand for Triatlon Danmark

Danmarks Idræts Forbund (DIF) ser det som en af sine opgaver at udbrede den danske holdning til idræt blandt verdens nationer. Denne ambition har længe været en del af DIFs strategiske program.

Efter at jeg i flere år har været en aktiv del af det internationale politiske triatlonmiljø, var det derfor naturligt at stille op til valget i 2020.

Det sværeste man kan gøre, er selvfølgelig at udfordre en siddende præsident – Marisol Casardo – især når hun som i dette tilfælde også er IOC-medlem.

Men da Marisol nu har siddet i 12 år – og World Triathlons konstitution forskriver ”Maksimum 3 perioder, eller 12 år som præsident” – forekom det som en god anledning, at vise Danmarks holdning til at regler gælder for alle i en organisation.

Derfor er jeg opstillet som præsidentkandidat.

Af tekniske årsager er Marisol juridisk faktisk også i stand til at stille op. Fordi reglen i World Triathlons konstitution først er indført fra 2016. Så juridisk set er hun nu i gang med sin første periode. Moralsk synes jeg nu, at sagen er ret klar. 12 år er maksimum – fordi der altid bør gives plads til nye tanker og ideer.

Mit valgprogram har 3 hovedpunkter:

– World Triathlon skal indtage pladsen som den ledende organisation inden for Triatlon – på trods af at vi udfordres fra mange sider.

– Vi skal sælge vores verdensmesterskaber bedre – og få flere Age-Group atleter til at deltage i VM.

– Vi skal ændre den politiske struktur og få mere åbenhed og transparens ind i organisationen. Især på good governance-siden kan World Triahtlon forbedre sig meget.

Mit program og alle mine ideer og brochurer kan ses her: https://issuu.com/madsfreund. Der er flere informationer på min hjemmeside: madsfreund.com, hvor der også er adgang til alle sociale platforme.

Valget afgøres på en virtuel generalforsamling den 29. november 2020.

Sportslige hilsner

//Mads

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …