Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

jun 23, 2021

Foto: Lars Lindstrøm

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark.

Ved at ansættelse Lars Lindstrøm får Triatlon Danmark både en landstræner der er ambitiøs, målrettet og vant til at være og arbejde i et elitemiljø, og en person der har vist, at han har kompetencerne til at skabe flotte resultater.

Lars Lindstrøm kommer fra Dansk Orienterings-Forbund (DOF), hvor han først som juniorlandstræner (2005-2010), senere seniorlandstræner (2010-2016) og sidst som sportschef (2017-2019) har været med til at rykke orienteringssporten i Danmark op i verdenseliten.

”Med ansættelsen af Lars Lindstrøm har Triatlon Danmark tænkt nyt og anderledes i deres arbejde på at skabe sportslig succes. Triatlon Danmark får i Lars en landstræner og leder med lang erfaring med udviklingen af elitemiljøer og atleter til højeste internationale niveau. Jeg synes, det er et spændende valg, som Triatlon Danmark har truffet, og jeg glæder mig meget til at følge den sportslige udvikling for de bedste triatleter i Danmark i de kommende år”, udtaler Gregers Lehrmann Bruun, sportsmanager i Team Danmark

Under Lars’ ledelse som hhv. landstræner og sportschef opnåede dansk orientering således sin hidtidige storhedstid, hvor de danske orienteringsløbere hentede mange medaljer herunder VM-medaljer hjem til Danmark.  

Udover sit virke i DOF var Lars i 2018-19 også landstræner for Dansk Atletik med ansvar for cross og landevejsløb og projektleder for Endurance Denmark – et projekt der skal skabe optimale betingelser for elitesport i udholdenhedsidræt.

”Med ansættelsen af Lars Lindstrøm som landstræner får vi en passioneret og dygtig person, som, udover mere end 20 års erfaring med idræt – både som frivillig, træner og senest som ansat i DOF og Dansk Atletik – virkelig brænder for at udvikle og skabe stærke relationer mellem trænere og udøvere og som ved, hvordan man skaber rammerne for sportslig og menneskelig udvikling, fortæller Morten Fenger, direktør og sportschef i Triatlon Danmark og fortsætter:

”Fra sit tidligere virke i hhv. DOF og Dansk Atletik kan Lars tilfører dansk elitetriatlon nogle særlige kvaliteter, kompetencer og egenskaber, som vi ikke allerede har. Lars har, bl.a. qua sin tid som landstræner for Dansk Atletiks cross- og landevejsløbere, en særlig viden og ekspertise inde for løb, som kan komme elitetriatleterne til gode, og så har han har stor erfaring med ledelse af landsholdsaktiviteter, er vant til at have det store overblik og planlægge og koordinere træningslejre og samlinger. Det, sammenholdt med de regionale elitecentertræneres triatlonmæssige spidskompetencer og kendskab til elitetriatleterne, vil styrke det allerede gode fundament, vi står på, og i sidste ende vil det komme det danske elitetriatlonmiljø og landsholdet til gode, udtaler Morten Fenger.

Som landstræner bliver en af Lars’ fornemste opgaver at være med til at føre Triatlon Danmarks talent-og elitestrategi 2021-28 ud i livet. Lars bliver derfor en del af den faste arbejdsgruppe, som har til opgave at skabe de mest optimale betingelser for udvikling af triatleter i verdensklasse både inden for olympisk triatlon og langdistance triatlon. Arbejdsgruppen består foruden landstræneren af de tre cheftrænere fra de regionale elitecentre og Triatlon Danmarks talentansvarlige og ledes af Triatlon Danmarks sportschef.

”Jeg glæder mig utroligt meget til at starte som landstræner for Triatlon Danmark. Jeg vil gå til jobbet som landstræner med ydmyghed og med respekt for de dygtige og kompetente mennesker, jeg kommer til at skulle samarbejde med om at skabe de bedst mulige resultater for danske triatlon. Jeg tror på, at fundamentet for store resultater og guldmedaljer skabes i hverdagen gennem vedholdenhed og udviklende arbejde i fællesskaber, og at individuelle idrætsudøvere bliver bedre og stærkere gennem samarbejde. Meget af mit fokus kommer derfor til at være på at ”skabe vindere i hverdagen””, fortæller Lars Lindstrøm.

Lars Lindstrøm er ansat fra 1. august 2021, hvor den nuværende landstræner Rasmus Stubager stopper.

—————————————————————-

KORT OM LARS LINDSTØRM

Dansk Orienterings-Forbund:

– Juniorlandstræner i perioden 2005-2010

– Seniorlandstræner i perioden 2011-2016 og har stået bag 21 danske medaljer

– Sportschef fra 2017-2019.

Dansk Atletik:

– Landstræner i Dansk Atletik med ansvar for cross og landevejsløb fra 2018-2019.
——————————————————————

For yderligere information:
Kontakt direktør Morten Fenger
M: 21 900 600
Mail: morten.fenger@triatlon.dk

Dommeruddannelse 2021

Dommeruddannelse 2021

Har du lyst til at være dommer til triatlonstævner? Så tilmeld dig Triatlon Danmarks dommeruddannelse den 8. august 2021. Læs mere ….

Verdens bedste søndagskontor

Verdens bedste søndagskontor

Jeg kalder pladsen bagpå for ”verdens bedste søndagskontor”, for man sidder fantastisk, har et suverænt overblik over atleterne, sådan beskriver Henrik Hansen det at sidde bag på motorcyklen som dommer til stævner i ind-og udland. Læs mere …

SE ANDRE NYHEDER