Nu kan du dyrke triatlon på Tinderbox

mar 22, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Sådan så det ud på Tinderbox festivalen i 2016, så deltagerne i Tinderbox Triathlon 2017 vil få et stort publikum! (Foto: Morten Rygaard)

PRESSEMEDDELELSE

Når tredje udgave af musikfestivalen Tinderbox til sommer løber af stablen i Tusindårsskoven, er der triatlon på programmet. Ikke en klassisk triatlon, men en specialudviklet Tinderbox Triathlon. Bag eventen står Sport Event Fyn, Dansk Triatlon Forbund, Odense Triatlon Klub (OTK) og Tinderbox.

Svøm 50 meter, cykel 500 og løb 100 meter. Gør det hurtigst, bliv Tinderbox Triathlon Champ og vind en partoutbillet til Tinderbox 2018. Dét er udfordringen og præmien til publikum på sommerens Tinderbox. Eller i hvert fald til de 20-30 festivalgæster, der deltager i Tinderbox Triathlon 2017. Og der bliver kåret både en mandlig og kvindelig mester.

”Vi glæder os til at kåre to Tinderbox-mestre i triatlon. Vi er sikre på, at deltagerne vil gå op i det med stor begejstring – og vinderambitioner – og så tror vi da på, at publikum engageret vil følge og gøre det til en underholdende start på festivalen. Vores ambition er, at det bliver endnu en Tinderbox-tradition, som får deltagerne til at komme tilbage og være med år efter år; specielt vinderne, der skal forsvare deres titel,” siger Tinderbox’ pressetalsmand, Morten Hopballe, og tilføjer, at man skal have en partoutbillet til festivalen for at deltage i triatlon-eventen.

Bag Tinderbox Triathlon står Sport Event Fyn, OTK og Dansk Triatlon Forbund, der sammen med Sport Event Denmark og kommunerne Odense, Svendborg og Middelfart i sommeren 2018 er værter for en kæmpe, international triatlon-festival. Festivalen består af intet mindre end fire verdensmesterskaber.

”Vi glæder os over, at to af de helt store events på Fyn de kommende år kan gå hånd i hånd ved Tinderbox Triathlon,” siger eventchef for ITU Multisport Festival 2018, Ulrich Ammundsen, og tilføjer:

”Tinderbox og triatlon har måske ikke umiddelbart så meget til fælles, men så alligevel. Ved Multisport Festival i 2018, hvor vi afvikler fire VM’er og også ved generalprøven i år, er det tanken at skabe et fællesskab omkring triatlon, hvor alle kan være med, og hvor alle får chancen for at føle sig som verdensmestre på hver deres måde. Det får vi en enestående chance for at fortælle i forbindelse med Tinderbox Triathlon, hvor der løbes, cykles og svømmes på meget korte distancer i en ramme, der i den grad emmer af fællesskabsfølelse. Det skulle gerne være en stemning, vi også er i stand til at skabe ved den rigtige triatlon-festival”.

Tinderbox Triathlon bliver afviklet torsdag 22. juni, inden musikprogrammet begynder. Eventen består af 50 meter svømning, 500 meter cykling og 100 meter løb i området foran den store røde scene, men deltagerne får også andre udfordringer at slås med end de tre klassiske discipliner.

”Vi vil ikke afsløre for meget om de ”benspænd”, vi vil udsætte deltagerne for. Måske skal de svømme i en festival-t-shirt, måske skal de cykle på særlige festival-bycykler, og så er det heller ikke utænkeligt, at de på løbedistancen møder en forhindring eller to,” siger Morten Hopballe, mens Ulrich Ammundsen supplerer:

”Det eneste, vi vil garantere, er, at det bliver en sjov oplevelse – både for deltagere og tilskuere.”

Deltagerne til Tinderbox Triathlon udvælges ved lodtrækning og du kan læse mere om, hvordan du melder dig på www.tinderbox.dk. Her kan du også købe den partoutbillet, der er adgangsbilletten til at komme i betragtning til en af de eksklusive startnumre til Tinderbox Triathlon 2017.

 

Læs mere om ITU Multisport Festival 2018 og sommerens før-fest Triatlon Festival Fyn på www.triatlonfestival.dk

 

 

41 navne klar på plakaten

Følgende navne er dermed annonceret til Tinderbox 2017: The Killers, Kings of Leon, Martin Garrix, Mø, Veronica Maggio, HAIM, Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham, Pet Shop Boys, Die Antwoord, Sean Paul, Gogol Bordello, Jacob Dinesen, Jimmy Eat World, Magtens Korridorer, Suspekt, Thomas Helmig, Tove Lo, Travis Scott, Kaleo, Phlake, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Chinah, Saveus, Jonah Blacksmith, Fickle Friends, Gilli, Afrojack, Galantis, Jonas Blue, Kongsted, Martin Solveig, Nora en Pure, RL Grime, W&W, Tujamo, Kaskade, TooManyLeftHands, Filatov & Karas, Nonsens og AXRG.

Dermed er der præsenteret 41 af de 60 navne, der kommer på den tredje udgave af Tinderbox, der løber af stabelen 22.-24. juni 2017. Køb billet på www.tinderbox.dk. Vær i øvrigt opmærksom på prisstigningen 3. april.

 

De 41 navne er fordelt således på de enkelte dage:

Torsdag: The Killers, Mø, Kim Larsen & Kjukken, Die Antwoord, Tove Lo, Magtens Korridorer, Gogol Bordello, Chinah, Fickle Friends, Galantis, Kaskade, Tujamo, TooManyLeftHands

Fredag: Kings of Leon, HAIM, Veronica Maggio, Jimmy Eat World, Thomas Helmig, Suspekt, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Kaleo, Martin Solveig, Afrojack, Jonas Blue, Filatov & Karas, Nora en Pure, RL Grime

Lørdag: Pet Shop Boys, Travis Scott, Lukas Graham, Martin Garrix, Sean Paul, Phlake, Jacob Dinesen, Saveus, Jonah Blacksmith, Gilli, Kongsted, W&W, Nonsens, AXRG

 

 

Kontakt:

Pressetalsmand for Tinderbox, Morten Hopballe, tlf. 3135 3007

Eventchef for Triatlon Festival 2017 og Multisport Festival 2018, Ulrich Ammundsen, tlf. 2443 5734

Presseansvarlig hos Sport Event Fyn, Gitte Vestermark, tlf. 3059 2442

 

 

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.