Ironman-chefen fylder 70 år

nov 3, 2020

Fra højre: Kenneth Gasque, Peter Sandvang og Morten Fenger, Ironman Lanzarote 1995

Én af de helt store giganter i triatlonsporten, Kenneth Gasque, fyldte 70 år søndag den 1. november.

Mr. Ironman, Ironman-chefen og Mr. Club La Santa. Kenneth Gasque er kendt under mange navne, og han har været med helt fra starten.

Tilbage i 1985 var han således den første dansker til at gennemføre Hawaii Ironman og Kenneth lagde dermed kimen for mange danske atleters deltagelse i årerne efter.

I 1992 var Kenneth Gasque idémanden bag at få Ironman til Lanzarote – et løb, der siden har vokset sig stort, og som er bredt anerkendt som et af de hårdeste løb i kalender.

”For mig har det altid været en stor glæde at møde Kenneth – uanset om det var, når vi udmattede kom over målstregen i Puerto Del Carmen efter gennemførsel af Ironman Lanzarote, eller det var i Pool Baren på Club La Santa. Kenneth har med sit udadvendte og lyse sind altid spredt godt humør og glæde for sine omgivelser, fortæller Morten Fenger, direktør i Triatlon Danmark og fortsætter:

”Kenneths betydning for triatlonsportens udbredelse, ikke mindst i Danmark, har været kolossal, og det selv om Kenneth har været bosiddende på Lanzarote i mere end 35 år, hvor han har uge efter uge har taget imod sol- og sportshungrende gæster på Club La Santa.

Han har, udover at få Ironman til Lanzarote, skabt et hav af internationale sport events på Lanzarote, og det har været imponerende at følge Kenneth, der forsat klør på med nye initiativer og nye events.

Det har altid stået lysende klart for mig, at drivkraften bag Kenneth aldrig har været udsigten til økonomisk gevinst, men lysten til at skabe uforglemmelige oplevelser for den enkelte, fortæller Morten Fenger.  

Om Kenneth Gasque
Kenneth Gasque er optaget i IRONMAN Hall of Fame og han står bag events som Club La Santa Ironman, Ocean Lava Triathlon, Music Marathon, Wine Run, International Running Challenge, Lanzarote Marathon og Volcano Triathlon.

Kenneth er gift med Anna Lis og bosiddende i skønne Puerto del Carmen på Lanzarote.

Beretninger fra Jels Triatlon

Beretninger fra Jels Triatlon

Det er oftest atleternes bedrifter vi beretter om fra diverse stævner og events, men der er én gruppe af personer, som vi sjældent hører om og derfor ikke altid for nævnt og takket for det store stykke arbejde, de gør for at sikre, at alt er i orden til stævnerne, og det er alle de mange frivillige, dommerne og de Teknisk Delegerede som altid stiller op – selv når vejrguderne ikke ligefrem er med dem. Læs mere …

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm: Ny landstræner for Triatlon Danmark

Lars Lindstrøm er Triatlon Danmarks nye landstræner pr. 1 august. Lars Lindstrøm er tidligere landstræner og sportschef i Dansk Orienterings-Forbund samt landstræner for Dansk Atletik og projektleder for Endurance Denmark. Læs mere …

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …