HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

sep 12, 2021

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Ben LumLey, World Triathlon

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.  

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam i tiden 07:37:46 og kan derfor kalde sig verdensmester i langdistancetriatlon 2021.

Kristian disponerede sit race rigtigt fornuftigt og efter T1 var han ikke langt efter de forreste atleter og på cykeldelen viste Kristian Høgenhaug sin store motor og hentede de forreste. Efter ca. 50 km tog han fronten med svenske Jesper Svensson og Anthony Costes (FRA) lige efter ham.

Inden T2 havde Høgenhaug og Svensson sat Costes og de to atleter kunne derfor løbe side om side ud på de 42,2km. Efter ca. 31km skruede Høgenhaug tempoet et nyk op og satte hurtigt Svensson. Og da ingen af de andre konkurrenter heller kunne følge med, kunne Kristian Høgenhaug løbe over målstregen og fortjent lade sig kåre som ny verdensmester på langdistancetriatlon.

Udover at kunne kalde sig verdensmester slog Kristian Høgenhaug både den danske rekord for langdistancetriatlon og satte ny rekord for hurtigst gennemførsel i Almere.

Jesper Svensson (SWE) slutter som 2’er og Reinaldo Colucci (BRA) bliver 3’er.

Hos kvinderne så det længe rigtigt godt ud for de danske farver. Både Camilla Pedersen og Michelle Vesterbye kom godt igennem svømningen, og da de kom ud på cyklen, lå Camilla Pedersen endda på et tidspunkt i spidsen af ræset. Det var dog en stakket frist, da hun desværre måtte udgå af konkurrencen med medicinske problemer.   

Hos Michelle Vesterbye var der heldigvis ingen problemer, og man fik hendes karakteristiske store smil at se både på cyklen og under løbet. Desværre kunne hun ikke følge med Sarissa De Vries (NED), der førte gennem det meste af konkurrencen. Manon Genet (FRA) tog 2. pladsen foran Michelle Vesterbye, der flot slutter som 3’er på podiet i tiden 08:38:53

 

Line Bonde slutter flot som nr. 8, mens Kristian Hindkjær desværre måtte udgå.  

Se eller gense hele konkurrencen på Challange Almere-Amsterdams YouTube-kanal.

 

 

Foto: Ben LumLey, World Triathlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

SE ANDRE NYHEDER