Helle Frederiksen indstiller imponerende professionel triatlonkarriere

aug 7, 2019

Pressemeddelelse på vegne af Helle Frederiksen
Silkeborg

Den danske OL deltager og verdensmester, Helle Frederiksen, bekræfter, at hun afslutter ’det mest smukke kapitel’ og annoncerer, at hun indstiller sin professionelle triatlonkarriere.

Helle Frederiksen, 38, fra Struer hænger sin racedragt op som OL deltager, verdensmester og en af verdens hurtigste kvindelige triatleter. Frederiksens resultater er enestående, og hendes ry som verdensklasseatlet er formidabel.

”Det har været det smukkeste kapitel i mit liv indtil videre. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg føler mig selv utrolig beriget efter at have brugt de sidste 11 år af mit liv på at rejse verden rundt og konkurrere på den største scene, som triatlonsporten kan byde på. Jeg er stolt af alt det, jeg har opnået og jeg hviler i mine resultater. Jeg glæder mig rigtig meget til de næste kapitler i mit liv.”

Frederiksens professionelle triatlonkarriere har været en inspirerende rejse. Den vidner om en fantastisk viljefasthed og præstationsvedholdenhed udover alle grænser. Frederiksen har overkommet flere karrieretruende skader og hendes vedholdenhed som podieatlet vidner virkelig om, at danskeren er en af de bedste i verdenen. Efter OL i London i 2012 har Frederiksen deltaget i 41 internationale konkurrencer og været på podiet i ikke mindre end 37 af dem. Blandt disse resultater er: Et verdensmesterskab, sølv til VM, 3 gange EM sølv, verdens hurtigste tid på halvironman som nu har stået i 5 år, 2 gange $100.000 præmiepenge sejre, 10 gange IRONMAN 70.3 sejre, hvor den seneste sejr kom i hus i juni i år i Kraichgau, Tyskland.

”Resultater er en ting, men det at overkomme modgang, skader og kæmpe udfordringer er virkelig, hvad der gør resultaterne endnu mere specielle. Det har været en episk rejse, som har været fyldt med de vildeste op- og nedture, men jeg har elsket hvert minut af det. Hvis min 11- årige karriere som verdensklasseatlet har lært mig en ting, så er det, at vi er i stand til at opnå meget mere end mange mener er muligt. Tidligt i min karriere blev jeg opfordret til at stoppe og få en familie i stedet for. Jeg ville absolut ikke give op, og jeg stoppede aldrig med at tro på, hvad jeg kunne opnå. Vi skal aldrig give op og miste troen på os selv og vores mål.”

I alt hvad Frederiksen sætter sig for, har hun siden hun var 11 år været fascineret af præstations excellens. Før Frederiksen blev professionel triatlet, havde hun allerede været elitesvømmer i 9 år. Dette er i alt 20 år af hendes liv, som har været 100% dedikeret til elitesport. Uvist for mange, blev Frederiksen tilbudt en PhD stilling efter at hun succesfuldt forsvarede sin kandidatgrad i human ernæring, men denne takkede hun pænt nej til. Drømmen om at komme til OL var større for den yderst dedikerede dansker.

”At deltage i OL var en barndomsdrøm for mig. Jeg kom aldrig til OL som svømmer, så efter at have færdiggjort min kandidatgrad, ville jeg sætte alt ind for at komme til OL. Det ville kræve fuldt fokus og målrettethed for at opnå det, derfor takkede jeg nej til PhD stillingen og gik efter at blive professionel triatlet. Jeg fortryder absolut ingenting. Men jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville opnå så store resultater efter OL. Jeg har opnået mere i triatlon, end jeg har turdet drømme om. Jeg kan se tilbage med stolthed og vide at mit fokus, determinering og viljestyrke har gjort mig til en af de bedste triatleter i verden. Det er meget specielt. Jeg har virkelig lagt liv og sjæl i det her eventyr siden 2008 og jeg er meget taknemmelig for, hvad jeg har opnået og oplevet. ”

Frederiksen havde valgt at afslutte sin professionelle triatlonkarriere ved KMD IRONMAN
København den 18. august, men sådan skulle det ikke være.

”Mange eliteatleter kan have svært ved at finde den rigtige afslutning, at finde den rigtig måde at slutte karrieren af på. Vi identificerer os med vores træning og konkurrencer, så det kan virkelig være svært at lægge det på hylden. Jeg havde oprindeligt planlagt at IRONMAN København skulle være mit sidste race og så endda på hjemmebane, men for et par uger siden fik jeg en knoglestressreaktion i Tibia (skinnebenet). Jeg har virkelig været motiveret og drømt om at have den sidste ’store dans’ i København, men sådan skulle det ikke være. Jeg er selvfølgelig meget skuffet, men det er også vigtigt for mig at se fremad. Jeg har opnået så meget, jeg er stolt og hviler i mine præstationer og min beslutning. Jeg vil nu bruge min energi på at fejre alt det, jeg har opnået og give tilbage til den sport, som har givet mig så meget.”

Frederiksen har en meget stærk og respekteret stemme i triatlonsporten. Hun interagerer utrolig meget med sine trofaste og engagerede følgere og fans fra hele verdenen. Frederiksen talte virkelig med hjertet, da hun beskrev, hvordan et liv uden professionel sport ville være.

”Vindere hviler sjældent i deres stræben på at blive bedre. Når vi vinder, fejrer vi ofte kun sejren kort, da vi allerede har nye mål. Når vi taber, så drukner vi ofte os selv i analyser og evalueringer for at finde ud af, hvad der gik galt, så vi ikke begår samme fejl. Når vi falder, så gør vi alt, hvad der står i vores magt for at komme til toppen igen. Disse egenskaber er, hvad der gør en vinder, til en vinder fra starten. Men vindere kan også have svært ved at komme videre, skabe en ny identitet og vi kan være bange for at miste vinderstatus, når vi hænger racedragten op. Det er ikke anderledes for mig. Et liv uden professionelle konkurrencer vil tage tid at vænne sig til. Men jeg er meget tilfreds med det, som jeg har opnået i sporten. Jeg er så taknemmelig for de oplevelser, jeg har fået, og mennesker jeg har lært at kende. Jeg har en følelse af, at jeg ikke har mere at skulle bevise, og det gør mig virkelig glad og afslappet og jeg
glæder mig til, hvad der venter mig i fremtiden.”

Frederiksen bekræfter, at hun absolut ikke har intentioner om at forsvinde fra sporten. Hun er meget motiveret for at give tilbage til sporten og videregive sin erfaring og viden. Desuden har Frederiksen for et par måneder siden underskrevet en bogkontrakt med forlaget Lindhardt & Ringhof, hvor hun skal skrive sin biografi.

”Jeg glæder mig til at give tilbage til sporten, specielt til dem som har støttet min karriere. Gennem min viden og store erfaring ser jeg virkelig frem til at kunne gøre en forskel for folk og give dem redskaber til at blive en bedre version af sig selv. Der er masser af muligheder derude, det er bare med at gribe dem.”

Resultater og fakta fra Helles karriere:
Blev professionel i 2008
• Verdensmester på den lange distance i 2018
• 10 x IRONMAN 70.3 vinder
• OL deltager i London, 2012
• Hy-Vee Elite Cup vinder 2014 ($100.000 præmiesum)
• Challenge Bahrain vinder 2014 ($100.000 præmiesum)
• 6 x Dansk mester
• 1 x World Cup podie
• 5 x Europa Cup vinder
• 10 x Europa Cup podie

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Helle Frederiksen krydser målstregen til en af karrierens flotteste sejre – VM langdistance på Fyn 2018. Foto: Lise Myltoft

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.