Helle Frederiksen åbner sæsonen med podieplads

mar 21, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Jesper Grønnemark Photography

Pressemeddelelse fra Helle Frederiksen:

Triatlonsæsonen er skudt i gang – og Danmarks bedste kvindelige triatlet på den halve Ironman distance har i dag vist vejen for en god sæson.

Ved stævnet IRONMAN 70.3 Puerto Rico indtog Helle Frederiksen podiet med en flot tredje plads i tiden 4 timer 19 minutter og 30 sekunder.

Jeg er tilfreds med en tredje plads. Det var det bedste resultat jeg kunne levere på en dag med hårde betingelser og stærk konkurrence, fortæller danskeren efter at være kommet i mål.

Helle Frederiksen førte under hele den 1,9 km lange svømmetur, men forlod skiftezonen samtidig med konkurrenten Alicia Kaye som fra da af tog føringen og ikke slap den igen.

Jeg havde det godt i vandet, og satte et højt tempo som satte både mig og Alicia Kaye i spidsen allerede tidligt i racet. Alicia lagde ud med et fantastisk tempo på de første 45 kilometer af cyklingen, som jeg ikke kunne komme tilbage på.

Indtil 1500 meter før målstregen lå danskeren nummer to, men med 90 sekunder op til førstepladsen blev hun overhalet af en hurtigt løbende Stephanie Roy som endte med at snuppe andenpladsen fra den hårdt kæmpende Helle Frederiksen.

Da jeg satte cyklen i skiftezonen med 4:45 op til førstepladsen vidste jeg at jeg skulle finde mine bedste løbeben frem for at vinde. Jeg gav det alt jeg havde, og fik reduceret Alicia’s forspring til 90 sekunder, men blev overhalet af Stephanie på de sidste meter.

Stævnet har en særlig plads i danskerens hjerte. Indtil 2013 kørte Helle Frederiksen den olympiske distance med OL i London 2012 som det store højdepunkt. Men i 2013 – til IRONMAN 70.3 Puerto Rico – kastede den talentfulde dansker sig ud i den halve Ironman distance – og vandt. Ikke nok med det, satte Frederiksen også banerekorden som hun stadig den dag i dag besidder. Sejren blev starten på en stime hvor hun over de sidste fire år er stillet til start ved 30 halve distancer og er endt på podiet alle gange på nær én.

I 2014 vendte hun tilbage til den caribiske ø og endte igen på toppen af podiet ved IRONMAN 70.3 Puerto Rico. Så det var med store forventninger og gensynets glæde at hun i dag stillede til start ved lige netop dét stævne der har kick-startet karrieren på den halve distance.

Med en podieplads ved årets første stævne, må 2017 sæsonen siges at være skudt i gang for den hurtige dansker.

 

Artiklen er skrevet af presseansvarlig for Helle Frederiksen – Anne Sofie Secher Banke

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…