Helle Frederiksen 2’er ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør

jun 18, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Helle Frederiksen tiljubles på opløbsstrækningen ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør. Foto: Jens Grønnemark

Helle Frederiksen kørte et flot race ved Ironman 70,3 European Championships i Helsingør, hvor det blev til en 2. plads efter australske Melissa Hauschildt. 

Som nævnt i optaktsnyheden her på triatlon.dk var det svært at komme med et bud på nogle forudsigelser om racets udvikling da der ikke var en opdateret startliste med afbud. Det viste sig at der kun var 6 ud af de 21 kvinder på startlisten, som faktisk kom til start. Heldigvis var 2 af de 6 kvinder Helle Frederiksen og Melissa Hauschildt, som i ethvert felt vil være mellem favoritterne. Og det var også hurtigt klart, at kampen om 1. pladsen skulle stå mellem de to. Frederiksen havde en god svømning og fik i løbet af de 1900m oparbejdet et forspring på næsten 3min til Hauschildt.

På de knap 90km cykling arbejde Hauschildt sig stille og roligt ind på Frederiksen. Og ved afslutningen af cykeldelen var Hauschildt i front med et forspring på 50sek.

På det afsluttende halvmarathon øgede Hauschildt en lille smule og kunne løbe i mål som vinder af Ironman 70,3 European Championships. I Ironman regi kan en ikke-europæer godt vinde European Championships, i modsætning til det officelle Europamesterskab i ETU-regi, da Ironman opererer med et åbent mesterskab.
Frederiksen blev 2’er, ligesom hun gjorde det sidste år, og bekræftede at hun er i god form inden ITU VM på langdistance i Odense om en måned.
Svenske Sara Svensk rundede podiet af.

  1. Melissa Hauschildt  (AUS) 4.07.18
  2. Helle Frederiksen (DEN) 4.09.43
  3. Sara Svensk (SWE) 4.17.11

 

Herrernes race var meget tæt og spændende til det sidste. Også her vandt en ikke-europæer titlen da amerikanske Rodolphe Von Berg løb fra britiske Adam Bowden til sidst. Von Berg startede løbet med et forspring til Bowden på 2.09min, men halvvejs på løbet havde Bowden indhentet forspringet og lignede en vinder. Men med 2km tilbage kom Von Berg tilbage og løb hjem til sejr!

Og kampen om den sidste plads på podiet var helt tæt. Her udsprintede belgiske Bart Aernouts schweiziske Ruedi Wild.

  1. Rodolphe Von Berg (USA) 3.40.22
  2. Adam Bowden (GBR) 3.40.52
  3. Bart Aernouts (BEL) 3.44.38

Se resultater her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….