Fremragende dansk triatlonweekend som bød på 1.pladser og historisk VM-resultat

sep 9, 2020

Dansk elitetriatlon viste storform weekenden (den 4-6 september), der bl.a. bød på flotte podieplaceringer ved Ironman 70.3 i Tallinn og Gdynia, gode præstationer ved Xterra i Tjekkiet og det bedste danske VM-resultat i Mix Relay nogensinden

Til VM Mix Relay i Hamborg præsterede det danske hold bestående af Alberte Kjær (Fredericia Triatlon Team), Emil Holm (SHS Stevns TRI), Sif Madsen (KTK86) og Andreas Schilling (Fredericia Triatlon Team) på det allerbedste niveau – og lidt til, hvilket rakte til en fantastisk flot 6. plads. 6.pladsen er den bedste danske placering ved et verdensmesterskab i Mixed Relay nogensinde.

“Det var en fantastisk flot præstation af holdet i Hamburg i dag! Vi har gennem et par sæsoner vidst, at vi har et rigtig stærkt hold til Mixed Relay, men pga. skader har vi ikke rigtig fået det vist frem for alvor, siden EM-guldet i 2017. I dag var holdet fit for fight og alle ramte tilmed et højt niveau på dagen og jeg synes vi lykkedes rigtig godt med det taktiske oplæg for racet”, udtaler landstræner Rasmus Stubager.

I det individuelle VM i kortdistance blev det til henholdsvis en 31.plads og en 37.plads for Alberte Kjær Pedersen og Sif Madsen hos kvinderne, mens Andreas Schilling, i sin første start på kortdistance i år, sluttede som nr. 42 blandt herrerne.

Mix Relay holdet fra venstre Alberte Kjær, Emil Holm, Sif Madsen og Andreas Schilling (Foto: Tommy Zaferes/ITU Media)

Danskere øverst på skamlen til Ironman 70.3
Både Daniel Lund Bækkegård (Ganløse Tri Center) og Magnus Elbæk Ditlev (KTK86) sluttede allerøverst på podiet til Ironman 70.3, som blev kørt i Tallinn i Estland og Gdyna i Polen.

Daniel Lund Bækkegård vandt i suveræn stil til Ironman 70.3 Tallinn, og forviste dermed stærke triatleter som den tredobbelte verdensmester Sebastian Kienle (TYS) til andenpladsen, og tyskerens landsmand Andreas Dreitz til tredjepladsen.

Med sejren er Daniel kvalificeret til Ironman 70.3 VM i 2021.

Kristoffer Visti (KTK86) var også med ved Ironman 70.3 i Tallinn, og i sin første start i et pro-felt sluttede Kristoffers med en flot placering som nr. 8

Hos kvinderne blev det også til rigtigt flotte resultater i den halve Ironman-distance. Maja Stage Nielsen (Esbjerg Tri & Multisport) sluttede 2’er kun slået af den stærke brite Katrina Matthews, mens Line Bonde (OTK) sluttede 6’er. Det var også Line Bondes først prostart.

I Gdynia, Polen var der ligeledes succes og toppræstation da Magnus Elbæk Ditlev endte allerøverst på podiet og forviste Thomas Davis (ENG) og Patrick Lange (TYS) til 2. og 3. pladsen. Mathias Petersen kommer i mål som nummer 6, hvilket var en rigtig solid præsentation.

Miki Taagholdt (Ganløse Tri-Center) blev 12’er og Kristian Høgenhaug (Aarhus 1900 Triathlon) endte som 15.

Tre danske pro-triatleter til start i Xterra
I Tjekkiet blev der fredag afviklet Xterra short-track (400-9-3.3) og lørdag var det i den klassiske distance (1.5-33-10,5) der skulle kæmpes i.

De tre danske procross-triatleter Emil Sloth Nielsen og Shiva Leisner (begge fra Aarhus 1900 Triathlon) samt Janni Spangsberg (Esbjerg Tri & Multisport) stillede til start begge dage og leverede fine resultater.

Emil Sloth Nielsen sluttede desværre lige uden for podiet på sprintdistancen – en placering, som i høj grad kom i hus på en super tur på cyklen, hvor han var hurtigste mand i feltet – og som 6’er på den klassiske distance.

Jannie Spangsberg blev 13’er, mens Shiva Leisners blev nr. 18 på den olympiske distance. På den korte distance byttede de to kvinder placering og sluttede henholdsvis 12’er og 13’er.

 

 

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…