Fredericia City Triathlon danner rammen om DM TRI seriens finalestævne

aug 31, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Claus Fisker

Lørdag d. 1. september afholdes DM TRI seriens finalestævne for Age-Group, Paratriatleter, Aspiranter og Elite. For Age-Group og Elite er stævnet samtidig og Nordiske Mesterskaber på sprintdistancen.
Søndag d. 2. september afholdes DM Mix Relay, som sidste år var en stor succes. I år er Age-Group også med og der er tilmeldt 52 hold i alt!

Elite herrer
Emil Holm (Ganløse Tri-Center) har før den sidste afdeling af DM TRI serien allerede sikret sig det danske mesterskaber 2018 i kortdistancetriatlon, da han har vundet de to første afdelinger i Herning og Næstved og dermed har 2 point. Det er de to bedste resultater fra serien der tæller med i den samlede stilling.
Nicklas Røssner (Århus 1900 Triathlon) ligner en sikker nummer to i den samlede stilling med 4 point før racet i morgen. Den eneste der kan true hans placering er junioren Thor Bendix Madsen (KTK86), men det kræver en sejr fra hans side.
Kampen om den sidste plads på podiet i den samlede stilling er ret åben. Valdemar Solok (KTK86), Thor Bendix Madsen, Mads Mortensen (Esbjerg Ungdomstriatlon), Jens Østergaard (Århus 1900 Triathlon) og Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) kæmper om bronzemedaljen.

Storfavoritten til at vinde NM i Fredericia for tredje år i træk er lokale Andreas Schilling, der i søndags blev en flot nr. 5 i WTS Montreal efter et flot race. Men også klubkammeraterne Emil Deleuran og Henrik Klemmensen, samt Emil Holm og Nicklas Røssner skal nævnes i favoritfeltet.

Elite kvinder
Hvor den øverste plads i herrernes DM kortdistance 2018 er afgjort på forhånd, så er der spændingen om kvindernes DM-titel helt intakt! Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Sif Bendix Madsen (KTK86) kan alle blive danske mestre! De tre udgør også favoritfeltet til NM.

Med al sandsynlighed vil den af de tre nævnte piger, der løber først over stregen, også blive Dansk Mester i kortdistancetriatlon 2018. Der er dog andre scenarier på spil, hvis dagens vinder ikke bliver Sif, Alberte eller Anne.

Age-Group og Paratri
Age-Group’erne og Paratriatleterne er de første i aktion i dag fra kl. 10.00, hvor der dystes på sprintdistancen 750-20-5. Her kæmpes der om den nordiske mesterskabstitel og den samlede DM TRI serie stilling.

Aspiranter
Aspiranterne i grupperne Børn 12-13, Ungdom 14-15 og Ungdom 16-17 er der tilmeldt 80 af!
Aspiranterne skal ud på distancen 375m sømning – 10km cykling – 2,5km løb.

DM Mix Relay
Søndag er der DM Mix Relay, som sidste år var en stor succes. Vi tror og håber på at det bliver en lige så stor succes i år og fundamentet for det er da også blevet lagt med hele 52 tilmeldte hold! 3 motionshold, 1o elitehold, 20 Aspiranthold og 19 Age-Grouphold!

Et hold består af 3 personer. 2 herrer og 1 kvinde eller 2 kvinder og 1 herre. De skiftes til at gennemkøre distancen 300m svømning – 5,7km cykling – 1,25km løb.

Se startlister for DM TRI serien finalestævne/NM Age-Group og Aspiranter her
Se startlister for DM TRI serien finalestævne/NM Elite her
Se startlister for Mix Relay her

Vi ses til en stor triatlonweekend i Fredericia!

 

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.