Fredericia City Triathlon danner rammen om DM TRI seriens finalestævne

aug 31, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Claus Fisker

Lørdag d. 1. september afholdes DM TRI seriens finalestævne for Age-Group, Paratriatleter, Aspiranter og Elite. For Age-Group og Elite er stævnet samtidig og Nordiske Mesterskaber på sprintdistancen.
Søndag d. 2. september afholdes DM Mix Relay, som sidste år var en stor succes. I år er Age-Group også med og der er tilmeldt 52 hold i alt!

Elite herrer
Emil Holm (Ganløse Tri-Center) har før den sidste afdeling af DM TRI serien allerede sikret sig det danske mesterskaber 2018 i kortdistancetriatlon, da han har vundet de to første afdelinger i Herning og Næstved og dermed har 2 point. Det er de to bedste resultater fra serien der tæller med i den samlede stilling.
Nicklas Røssner (Århus 1900 Triathlon) ligner en sikker nummer to i den samlede stilling med 4 point før racet i morgen. Den eneste der kan true hans placering er junioren Thor Bendix Madsen (KTK86), men det kræver en sejr fra hans side.
Kampen om den sidste plads på podiet i den samlede stilling er ret åben. Valdemar Solok (KTK86), Thor Bendix Madsen, Mads Mortensen (Esbjerg Ungdomstriatlon), Jens Østergaard (Århus 1900 Triathlon) og Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) kæmper om bronzemedaljen.

Storfavoritten til at vinde NM i Fredericia for tredje år i træk er lokale Andreas Schilling, der i søndags blev en flot nr. 5 i WTS Montreal efter et flot race. Men også klubkammeraterne Emil Deleuran og Henrik Klemmensen, samt Emil Holm og Nicklas Røssner skal nævnes i favoritfeltet.

Elite kvinder
Hvor den øverste plads i herrernes DM kortdistance 2018 er afgjort på forhånd, så er der spændingen om kvindernes DM-titel helt intakt! Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Sif Bendix Madsen (KTK86) kan alle blive danske mestre! De tre udgør også favoritfeltet til NM.

Med al sandsynlighed vil den af de tre nævnte piger, der løber først over stregen, også blive Dansk Mester i kortdistancetriatlon 2018. Der er dog andre scenarier på spil, hvis dagens vinder ikke bliver Sif, Alberte eller Anne.

Age-Group og Paratri
Age-Group’erne og Paratriatleterne er de første i aktion i dag fra kl. 10.00, hvor der dystes på sprintdistancen 750-20-5. Her kæmpes der om den nordiske mesterskabstitel og den samlede DM TRI serie stilling.

Aspiranter
Aspiranterne i grupperne Børn 12-13, Ungdom 14-15 og Ungdom 16-17 er der tilmeldt 80 af!
Aspiranterne skal ud på distancen 375m sømning – 10km cykling – 2,5km løb.

DM Mix Relay
Søndag er der DM Mix Relay, som sidste år var en stor succes. Vi tror og håber på at det bliver en lige så stor succes i år og fundamentet for det er da også blevet lagt med hele 52 tilmeldte hold! 3 motionshold, 1o elitehold, 20 Aspiranthold og 19 Age-Grouphold!

Et hold består af 3 personer. 2 herrer og 1 kvinde eller 2 kvinder og 1 herre. De skiftes til at gennemkøre distancen 300m svømning – 5,7km cykling – 1,25km løb.

Se startlister for DM TRI serien finalestævne/NM Age-Group og Aspiranter her
Se startlister for DM TRI serien finalestævne/NM Elite her
Se startlister for Mix Relay her

Vi ses til en stor triatlonweekend i Fredericia!

 

 

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …