FLOTTE DANSKE RESULTATER I WORLD CUPPEN PÅ SARDINIEN OG ET SLEMT STYRT

okt 12, 2020

På nedkørslen i World Cuppen på Sardinien styrtede Oscar Gladney med godt 80 km. i timer og pådrog sig brud på kraveben og albuen, en punkteret lunge på en masse hudafskrabninger. Foruden Oscar Gladney deltog Alberte Kjær, Sif Bendix Madsen og Emil Holm i 2020 Arzachena, som udover uheldet bød på flotte danske resultater.

Kvinderne var de første til at prøve kræfter med den barske World Cup-rute i Cannigione på Sardinien, som bestod af 750m svømning, 20km cykling med ca. 400 højdemeter og 5km løb i kuperet terræn.

Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Sif Bendix Madsen (KTK86) havde begge en fin svømning og kom op af vandet som henholdsvis nr. 24 og 16. Begge kvinder lå i fornuftig afstand i forhold til at kunne komme med i første gruppe. Kun Flora Duffy (BER) var stukket af fra feltet.

Efter første skifte havde de to byttet placering og Alberte sad bagerst i frontgruppen, da de ramte den 1,5km lange skrappe stigning. Sif havde problemer med at komme i cykelskoene og tabte derfor værdifuld tid på den første kilometer.

Frontgruppen knækkede på stigningen, og 6-7 kvinder kørte væk. Alberte kunne desværre ikke følge med de allerforreste men sad godt med i næste gruppe, og efter 7km af cykelruten fik Sif lukket hullet til Albertes gruppe.

Ved skiftet til løb var Duffy 1 min. foran forfølgergruppen som bl.a. bestod af verdensklassenavne som Katie Zaferes og Rachel Klamer. Yderligere 1 min. bagved forfølgergruppen lå gruppen med Alberte og Sif, og begge kvinder havde gode løbeben til trods for den hårde cykelrute.

Alberte havde så meget fart på, at hun klokkede dagens anden hurtigste løbesplit og sluttede som en flot nr. 9, mens Sif blev nr.15. Det er de bedste resultater i en World Cup for dem begge – og det endda i et felt med flere af verdens allerbedste kortdistancetriatleter.

Oscar Gladney i grimt styrt

Oscar Gladney (Århus 1900 Triathlon) og Emil Holm (SHS Stevns TRI) var klart til start i herrernes race et par timer efter kvinderne. På det tidspunkt var vandet akkurat blevet så varmt, at der skulle svømmes uden våddragt.

Til start var hele 13 ud af World Rankings top-20, så det var næsten et WTS-race værdigt.

Emil kom godt afsted på cykeldelen og lå i anden gruppe og viste sig stærkere på cyklen end tidligere, og på løbet så det ud til at top-15 var muligt. Desværre manglede der til slut den sidste fart, og derfor blev det til 20.plads efter et godt race.

Oscar sad i gruppen efter Emil og på sidste nedkørsel styrtede en amerikaner lige foran ham i meget høj fart. Oscar havde ikke en chance for at undvige, og han tog et slemt styrt, der sendte ham med ambulance til målområdet.  Senere på hospitalet blev det konstateret at Oscars kraveben var brækket, han havde et brud i albuen, en punkteret lunge foruden en masse hudafskrabninger. Oscar har det efter omstændighederne godt og er ikke indlagt.

Det var ikke lige den afslutning, vi havde drømt om på en ellers rigtig god dansk dag i det italienske.

🥇Flora Duffy 🇧🇲

🥈Beth Potter 🇬🇧

🥉Verena Steinhauser 🇮🇹

9.Alberte Kjær Pedersen 🇩🇰

15.Sif Bendix Madsen 🇩🇰

 

🥇 Vincent Luis

🥈Kristian Blummenfelt 🇳🇴

🥉Alistar Brownlee 🇬🇧

10.Emil Holm 🇩🇰

Se den komplette liste med resultater: https://triathlon.org/results/result/2020_arzachena_itu_triathlon_world_cup

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.