DM TRI Serien: Se de fire forrygende elite-afdelinger i 2017

jan 11, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Det bliver til fire stævner i Danske Invest DM TRI-Serien i 2017 for Eliten. Konkurrencen bliver dermed mere intens – ikke mindst i kvindefeltet, hvor stortalentet Sif Bendix Madsen stiller til start. Foto: DTriF/Morten Brandt

Der er færre afdelinger. Til gengæld bliver det så meget mere intenst, når Eliten tørner samme fire gange på helt unikke venues, der blandt andet tæller hjertet af København samt til en finale i Fredericia, hvor der kæmpes om de største pengepræmier i Danmark de seneste 10 år.

Furesøen 27.maj
Det hele starter ved Furesøen 27. maj og stævnet der hedder ITritoFly. Søvandet er lunt, bøgetræerne har fået lysegrønne, dunede blade. For triatleterne vil turen op fra søen til skiftezonen stadig være den samme. Ikke vanvittig stejl, men med sine 600 meter udmarvende lang. Herfra går det på en relativ flad ”frem og tilbage”-cykelrute til T2, hvor er løbes ud af samme strækning som ved cyklingen inden der vendes.
Distancen er 750-20-5.
Stævnet afvikles sammen med DM TRI-Serie-afdelinger for Aspirantklassen og AgeGrouperne.

Herning 4. juni
Stævnet ligger seks dage før det går løs til det officielle EM på Middeldistance til Challenge Herning. Og derfor er en stor del af det logistiske setup omkring skiftezoner og ruter noget der ligger tæt på det som EM-deltagerne vil opleve 10. juni – naturligvis i et betydeligt kortere og mere bynært format.
Der svømmes i Fuglsang Sø, herfra går det mod Herning city, hvor cykles på en frem og tilbage-bane inden der skiftes til løb. Målgangen er i centrum af byen.
Distancen er 750-20-5.
Stævnet afvikles sammen med DM TRI-Serie-afdelinger for Aspirantklassen, Børn 3 og AgeGrouperne.

København 19. august
Dansk Triatlon Forbund har indgået et unikt samarbejde med IRONMAN Danmark. Et samarbejde der muliggør Olympisk elite triatlon i midten af Køvenhavn når DM TRI seriens 3. eliteafdeling løber af staben dagen før at det traditionsrige KMD IRONMAN Copenhagen.
Triatleterne kommer til at folde sig ud på det smukkest tænkelige bagtæppe, når der bliver svømmet i kanalerne ved Christiansborg, cyklet på en stram rundstrækning med blandt andet brosten i Københavns centrum, mens løbet vil blive en højintens oplevelse ved Ridebanen ved Christiansborg.
Distancen er 750-20-5.
Stævnet afvikles sammen med en DM TRI-Serie-afdeling for Aspirantklassen.

Fredericia 2. september
Så er det tid til finalen. Vi er fremme i september. Vandet i Lillebælt er endnu lunt, og på land er der lagt op til et intenst show-down i den jyske triatlon-hovedstad Fredericia. Stævnet har de største pengepræmier på dansk jord i 10 år – i triatlonsammenhæng. Derfor forventer arrangørerne, at de danske topnavne får kam til deres hår fra en stribe udenlandske topnavne. Ud over de store pengepræmier er stævnet også officielt ETU nordisk mesterskab. Der svømmes i Lillebælt, cykles gennem byen og løbes ved og på voldene, der var en del af den historiske bys forsvarsværk i forgangs tider.
Distance 750-20-5.
Stævnet afvikles sammen med DM TRI-Serie-afdelinger for Aspirantklassen, Børn 3 & Børn 2.

Fredericia 3. September
Som et lille kuriosum skal det nævnes, at der er endnu et elite-race søndag den 3. september. Det drejer som om disciplinen Mix-Relay. Regnskabet for DM TRI-Serien er afgjort, men æren vil være på spil, når eliten kører Mix-Relay, der af flere spås at være at finde på det olympiske program allerede i 2020 i Tokyo. I denne (danske) variant af Mix-relay, kører to mænd og en kvinde hver en så kort distance, at den er skabt til at kaste masser af drama af sig*.
Distance 3X 250-5-1,25.
Mix-Relay afvikles også for Aspirantklassen. Samme dag kan Age-Grouperne hente sæsonens sidste points, når der er finale i Danske Invest DM TRI-Serien på distancen Standard 1500-40-10.

Du kan se alle de sikkerhedscertificerede Elite, Agegroup, Aspirant og Motionist stævner under i DTriFs stævnekalender her 

*Der vil være et selvstændigt medaljesæt for ELITE og et for aspiranter. MIX- RELAY DM konkurrencen er kun for klubhold og alle skal derfor have aktiv klublicens for at kunne deltage.

 

 

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…