Emil Holm sikrer sig DM-titlen ved DM TRI serien i Næstved

aug 7, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Tanja Hesselbak Nielsen

Søndag blev anden afdeling af elitens DM TRI serie kørt i Næstved ved Mærk Næstved Kanal Triatlon og det blev til sejr for både Emil Holm og Anne Holm – begge Ganløse Tri-Center. Emil Holm sikrede sig dermed også det Danske Mesterskab i kortdistancetriatlon for første gang.

Begge eliterace skulle vise sig at blive spændende, og hvor vinderen først blev fundet langt inde i racet.
Vandtemperaturen blev målt til næsten 25 grader, så det var svømning uden våddragt da grænsen for eliten er 20,0 grader. Måske en af de højeste vandtemperaturer der nogensinde er målt til et triatlonstævne i Danmark?

Elite herrer
Det var Emil Holm og Valdemar Solok (KTK86), der tog teten på de 750m svømning og de fik skabt et hul på ca. 30sek til en stor gruppe på 10 mand. Andreas Piper (Ganløse Tri-Center) lå på mellemhånd.

Holm og Solok kom hurtigt igennem skiftezonen og fandt ind i et fint samarbejde på den 2,5km tekniske rundstrækning, hvor en stor del var i hård sidevind. Efter 12,5km cykling var forspringet på 35sek, men så satte Oscar Gladney (Viborg Atletik og Motion) et hård tempo i forfølgergruppen, som blev splittet. Oppe foran lå Solok pludselig alene i spidsen. Men præcis ved indgangen til skiftezonen kom det igen lidt samling på 7 mand i front, som nu skulle afgøre det mellem sig på de sidste 5 kuperede kilometer løb.

Solok, Holm, Gladney, Nicklas Røssner (Aalborg Triathlon Klub), Frederik Holm Wester (Ganløse Tri-Center), Kristian Nipper (Aalborg Triathlon Klub), Jens Østergaard (Aarhus 1900 Triathlon) og Thor Bendix Madsen (KTK86) startede løbet sammen, og ret hurtigt lagde forhåndsfavoritterne Røssner og Holm afstand til resten af feltet. Efter 3km var de stadig side om side, men så trådte Røssner forkert på en brosten og det banede vejen for en Holm sejr. Røssner kom ind til en sikker 2. plads mens Bendix Madsen blev nr. 3 og for første gang kom en tur på podiet ved en DM TRI serie.

Med sejren sikrede Holm sig dermed også det Danske Mesterskab i kortdistancetriatlon for første gang i karrieren. DM TRI serien består af 3 stævner, hvor de to bedste resultater tæller med i den samlede stilling, og da Holm har to sejre i to stævner, så er der ingen der kan gå forbi ham ved finalestævnet i Fredericia d. 1. september.

1. Emil Holm (Ganløse Tri-Center) 58.53
2. Nicklas Røssner (Aalborg Triathlon Klub) 59.06
3. Thor Bendix Madsen (KTK86) 59.45

Foto: Tanja Hesselbak Nielsen

Elite kvinder
Elite kvindernes race talte kun 4 deltagere, men til trods for det kom der er godt race ud af det.
De fire piger Anne Holm (Ganløse Tri-Center), Sif Bendix Madsen (KTK86), Augusta Grønberg Christensen (Ganløse Tri-Center) og Anastacia Damm (Kolding Triathlon Klub) fulgtes ad på de 750m svømning, men til sidst mistede Damm kontakten til de 3 andre og ud af vandet var der 15sek op til trioen i front. Og da Holm, Christensen og Madsen fandt sammen i en gruppe var det svært for Damm at lukke hullet.

Cirka halvvejs på de 20km cykling satte Madsen et angreb ind og det var kun Holm der kunne følge med på det. Så Madsen og Holm kom sammen til skiftezonen med Christensen 35sek efter.

Holm lavede som altid et lynhurtigt skifte og var 4sek foran Madsen ud ad T2. De to løb med denne afstand stort set hele vejen til målstregen, hvor Holm kunne strække armene i vejret ligesom storebror. Madsen blev nr. 2 og Christensen nr. 3.

Med Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) sejr I første afdeling er det fortsat helt åbent om kvindernes DM-titel. Hvem der vinder finder vi ud af i Fredericia d. 1. september.

1.Anne Holm (Ganløse Tri-Center) 1.05.32
2. Sif Bendix Madsen (KTK86) 1.05.48
3. Augusta Grønberg Christensen (Ganløse Tri-Center) 1.07.01

Se alle resultater her

Dansk Triatlon Forbund

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.