EM Multisportsfestival i Rumænien

jul 9, 2019

Flotte danske resultater ved EM Multisportsfestival i Rumænske Târgu Mures

En god håndfuld danskere havde taget turen til Rumænien for at forsvare de rød-hvide farver til dette års europamesterskaber i forbindelse med multisportsfestivalen.

Aquabike. (1900m svømning – 90km cykling)
Bedst gik det for den rutinerede Birger Frederiksen (H60-64 – Aarhus 1900 triatlon) der i sikker stil hjemtog endnu en guldmedalje til den efterhånden store samling. Birger gennemførte de 1900 m svømning og 90 km cykling på 2 timer 56 min og 55 sekunder og henviste dermed 2 “yngre” briter til de sekundære placeringer.

Udover Birgers guldmedalje lykkedes det også for Annette Fuglsang Owens (K55-59 – Haderslev Tri 2000) at komme fra Rumænien med metal. Annette vinder en flot bronzemedalje i tæt opgør med 2 briter som Annette vist nok har duelleret med tidligere ved andre mesterskaber. Annette kører i 3 timer 15 min og 57 sekunder – ca. 1½ min efter sølvmedaljen og med stor afstand til nummer 4 i hendes klasse.

Charlotte Berner (K45-49 – Aarhus 1900 Triatlon) var sidste dansker i aktion i Aquabike. Charlotte blev i sidste øjeblik skiftet fra triatlon til aquabike grundet en skade. Charlotte ender på en flot sjetteplads i en hård klasse, hvor pladserne 2-6 kun blev adskilt af 2½ minut.

EM Middeldistance (1900m svømning – 90 km cykling – 21 km løb)
Jesper de Place (H40-44 – Ninjas) var eneste danske AG- deltager på middeldistancen og placerer sig flot i sin klasse som nummer 4. Jesper kører på 4 timer 30 min og 33 sekunder og slutter kun 45 sekunder fra bronzemedaljen.

En enkelt elitedeltager havde også fundet vejen til Rumænien. Miki Taagholt (Ganløse Tricenter) skulle ned og forsøge at forbedre sidste års placering ved EM på middeldistancen. Miki kom op af vandet i næstbedste tid – kun 2 sekunder efter fronten og der gik ikke længe inden at Miki havde kørt sig i spids. Desværre blev Miki ramt af en defekt på sit baghjul der umuliggjorde at han kunne fortsætte konkurrencen.

Find fulde resultater HER

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Birger, Miki og Annette. Foto: Annette Fuglsang Owens

Birger får sin guldmedalje. Foto: Annette Fuglsang Owens

Annette får bronzemedalje. Foto: Annette Fuglsang Owens

Skiftezone og udsigt til søen. Foto: Annette Fuglsang Owens

Skiftezone og udsigt til søen. Foto: Annette Fuglsang Owens

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …