EM Multisportsfestival i Rumænien

jul 9, 2019

Flotte danske resultater ved EM Multisportsfestival i Rumænske Târgu Mures

En god håndfuld danskere havde taget turen til Rumænien for at forsvare de rød-hvide farver til dette års europamesterskaber i forbindelse med multisportsfestivalen.

Aquabike. (1900m svømning – 90km cykling)
Bedst gik det for den rutinerede Birger Frederiksen (H60-64 – Aarhus 1900 triatlon) der i sikker stil hjemtog endnu en guldmedalje til den efterhånden store samling. Birger gennemførte de 1900 m svømning og 90 km cykling på 2 timer 56 min og 55 sekunder og henviste dermed 2 “yngre” briter til de sekundære placeringer.

Udover Birgers guldmedalje lykkedes det også for Annette Fuglsang Owens (K55-59 – Haderslev Tri 2000) at komme fra Rumænien med metal. Annette vinder en flot bronzemedalje i tæt opgør med 2 briter som Annette vist nok har duelleret med tidligere ved andre mesterskaber. Annette kører i 3 timer 15 min og 57 sekunder – ca. 1½ min efter sølvmedaljen og med stor afstand til nummer 4 i hendes klasse.

Charlotte Berner (K45-49 – Aarhus 1900 Triatlon) var sidste dansker i aktion i Aquabike. Charlotte blev i sidste øjeblik skiftet fra triatlon til aquabike grundet en skade. Charlotte ender på en flot sjetteplads i en hård klasse, hvor pladserne 2-6 kun blev adskilt af 2½ minut.

EM Middeldistance (1900m svømning – 90 km cykling – 21 km løb)
Jesper de Place (H40-44 – Ninjas) var eneste danske AG- deltager på middeldistancen og placerer sig flot i sin klasse som nummer 4. Jesper kører på 4 timer 30 min og 33 sekunder og slutter kun 45 sekunder fra bronzemedaljen.

En enkelt elitedeltager havde også fundet vejen til Rumænien. Miki Taagholt (Ganløse Tricenter) skulle ned og forsøge at forbedre sidste års placering ved EM på middeldistancen. Miki kom op af vandet i næstbedste tid – kun 2 sekunder efter fronten og der gik ikke længe inden at Miki havde kørt sig i spids. Desværre blev Miki ramt af en defekt på sit baghjul der umuliggjorde at han kunne fortsætte konkurrencen.

Find fulde resultater HER

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Birger, Miki og Annette. Foto: Annette Fuglsang Owens

Birger får sin guldmedalje. Foto: Annette Fuglsang Owens

Annette får bronzemedalje. Foto: Annette Fuglsang Owens

Skiftezone og udsigt til søen. Foto: Annette Fuglsang Owens

Skiftezone og udsigt til søen. Foto: Annette Fuglsang Owens

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.