Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

maj 28, 2021

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: DIF

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.

Via: DIF

Selvom det ofte bliver debatteret, er det stadig uklart i hvilken udstrækning stoffer anvendes i det almene forenings- og motionsliv for at nå personlige eller sportsrelaterede mål, som f.eks. forbedret ydeevne og ændringer i fysisk udseende.

I elitesport kaldes det doping, hvilket ofte fremkalder stærke følelser. Juridisk er brugen af stoffer og medicin i rekreativ og fritidsbaseret sport mindre defineret, men det fremkalder stadig stærke reaktioner, selvom man ved meget lidt om arten og omfanget af dette.

Undersøgelse af dansk omfang
Derfor har FAIR+ – Forum for Anti-Doping in Recreational Sport – sammen med Saarland Universitet i Tyskland, Aarhus Universitet og italienske Sapienza Universitet iværksat en stor europæisk undersøgelse, der skal give debatten om emnet et mere solidt og videnskabeligt grundlag.

Målet er at finde andelen af de almindelige sportsudøvere, der bruger ulovlig som lovlig medicin i forbindelse med deres sportsaktiviteter og træning.  Undersøgelsen dækker otte europæiske lande (Cypern, Grækenland, Storbritannien, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien og Italien) og søger at afdække så mange forskellige sportsgrene som muligt.

SPRED ORDET til jeres foreninger og medlemmer
Jeres forbund kan hjælpe os alle med at blive klogere på medicin, stoffer og doping i breddeidrætten ved at dele spørgeskemaet med jeres foreninger og medlemmer. Brugen af stoffer i sport er et følsomt emne. Derfor er spørgeundersøgelsen baseret på en metode, som bedst sikrer anonymiteten hos respondenterne.

Man deltager i undersøgelsen HER

Har du spørgsmål?
Holdet bag undersøgelsen er Werner Pitsch og Monika Frenger (begge Saarland University), Andrea Chirico (Sapienza University) og Ask Vest Christiansen (Aarhus University).

Du kan kontakte lektor Ask Vest Christiansen for mere information om undersøgelsen på avc@ph.au.dk

SE ANDRE NYHEDER

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.