DM TRI serien #9 AG Silkeborg Triathlon (950-45-10,5) 25. august

jul 18, 2019

For 34. gang afholdes “Danmarks smukkeste triathlon”, nemlig Silkeborg Triathlon. Det sker søndag d. 25. august.
Der er faktisk også mulighed for at deltage i aktiviteter om lørdagen. Vælg mellem sprint triatlon eller cross triathlon! Se mere om det i links nederst i nyheden. 

Distancen der indgår i såvel den samlede stilling i DM TRI serien og i konkurrencen “Danmarks bedste Triatlonklub 2019” er den kvarte jernmand 950m svømning – 45km cykling – 10,5km løb.

SVØMNING
Svømningen foregår i Almindsø, som er én af Danmarks reneste søer og vandkvaliteten i søen opfylder faktisk kravene for drikkevand. Normalt ligger vandtemperaturen på stævnedagen omkring 20º C. Der svømmes på en 950 m lang trekantbane med start og mål ved Østre Søbad. Banens hjørner er markeret med meget store og tydelige bøjer. Der svømmes med uret således at bøjerne er på højre side af deltagerne.

CYKLING
Fra Østre Søbad køres der på cykelstien langs Horsensvej mod Virklund. I tredje lysregulering efter start, efter 2 km drejes til højre ad Virklundvej, igennem Virklund. For enden af Virklundvej efter 3,2 km drejes til højre ud på Horsensvej. Efter 3,5 km drejes til højre ad Voldbygårdsvej, der går over i Horsbjergvej, som følges til der er kørt 6,3 km hvor der drejes til højre ad Rustrup Skovvej. Hvor Rustrup Skovvej ender drejes til venstre ad Rustrupvej, som følges til der efter 11 km drejes til højre ad Sepstrupvej. Umiddelbart efter starten på ruten, ca. 100-150 m fremme er der mulighed for udlevering af egenforplejning – v/indkørsel til grusvej i højre side (kaldet ambulancevejen). Dette er et ubemandet depot, hvor du kan have dine egne hjælpere placeret.

Sepstrupvej følges til Asklev. I Asklev by, efter 16,3 km drejes der til venstre ad Asklevvej mod Vrads. Efter 18,3 km kommer en stejl nedkørsel, med et par skarpe sving.

I Vrads drejes der efter 21,9 km til højre og umiddelbart herefter er der væskedepot, ved Vrads Gl. Købmandshandel. Ved dette væskedepot kan du få byttet din drikkedunk mod at aflevere en tom.

Ruten fortsætter herfra mod Hjøllund ad St.Bredlundvej og efter 22,2 km drejes til højre ad St.Hjøllundvej. Hvor denne ender efter 27,7 km drejes der meget skarpt (160 grader) til højre ad Fauerholtvej som følges til 32,5 km, hvor der drejes til højre igennem Sepstrup by mod Asklev ad Sepstrupvej.

Efter 34,3 km drejes der i Asklev by til venstre ad Asklevvej. Hvor Asklevvej ender drejes til højre efter 35 km ad Brandevej mod Gjessø og Silkeborg. Brandevej følges forbi Gjessø, og efter 38,2 km kommer endnu en stejl nedkørsel (den legendariske Gjessø Bakke). Her fortsætter Brandevej over i Gjessøvej, som følges til Silkeborg. Efter 43,3 km drejes i lysreguleringen til højre ad Sdr. Ringvej/ Horsensvej , som følges til mål ved Østre Søbad. I alt 45,25 km.

LØB

Løberuten ligger i et varieret terræn omkring Almind Sø. Der løbes på en ud/hjem rute med vendepunkt ved 6,25 km.

Den første kilometer foregår på brede og faste skovstier med en mindre stigning umiddelbart efter start og en kort, men stejl stigning efter ca. 500 m. Den næste kilometer løbes langs Almind Sø og indeholder et stejlt nedløb. Fra anden til tredje kilometer løbes på fortove og asfalterede cykelstier. De sidste kilometer frem til vendepunktet foregår igen på brede skovstier og er let kuperet. Ved vendepunktet v/Østre Søbads P-plads, hvor der også vil være et publikums-hotspot. Her er der mulighed for at udsætte egenforplejning og have dine egne hjælpere placeret.

Se mere om ruterne her

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

TRIATLON 2021 UNGDOMSCAMP

Kunne du tænke dig en weekend sammen med 99 andre ungdomstriatleter? Så er Triatlon Danmarks Ungdomscamp lige noget for dig. Læs mere …

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …