DM TRI serien #6 Herning inkl. DM Aquabike og DM middeldistance

maj 23, 2019

For andet år i træk afholdes en afdeling af DM TRI serien i Herning. Racemakers står bag stævnet sammen med Triatlon Danmark og Herning Kommune. 

Fulgsang Sø ved Herning danner rammen for starten af dagen, hvor både DM TRI serie afdelingen for Aspiranter og Elite og DM middeldistance/DM Aquabike/Challenge Herning for Age-Group vil løbe af stablen.

Med sammenlægningen af de to stævner, vil du som atlet blive mødt af et kæmpe setup og opbakningen fra tusindvis af tilskuere, der vil bære dig frem i alle tre dicipliner, to hvis du kører DM Aquabike.

DM TRI serien Aspiranter og Elite

Aspiranter og Elite kører race umiddelbart inden DM middeldistance/DM Aquabike/Challenge Denmark skydes i gang. Det vil betyde, at der vil være vildt mange tilskuere til Aspiranternes og Elitens race.

Efter svømningen i Fuglsang Sø skal cyklingen afvikles på Vesterholmvej, nord for Fuglsang Sø. Omgangene på Vesterholmvej indbyder til høje watt, med brede og sigtbare veje. Cykel-loopet ligger kun 2min. gang fra Transition på Torvet v. søen.

Når cyklen atter er parkeret i Transition zonen, tages der huld på løbet som vil foregå på asfalt og fast grusbelagte stier sydøst for søen. Der løbes på korte omgange, tætpakket af tilskuere og underholdning i form af musik, portaler og bro-overgange.

Efter stævnet er der after-race på torvet i Herning, hvor der serveres mad og drikke, adgang til recovery area, badefaciliteter mm.

Præmieoverækkelsen bliver afholdt i et tilskuerspækket Herning centrum, på det store Challenge podie, på torvet i Herning.

DM middeldistance og DM Aquabike

Svømning foregår igen i år i Fuglsang Sø på en 1900m rundstrækning.
Mens du går og gør dig klar kan du følge ungdommen give den fuld gas i DM TRI serien. Det passer lige med at Aspiranterne og Eliten kommer i mål før første start går til DM middeldistance/DM Aquabike/Challenge Denmark!

Når du rammer cykelruten til DM middeldistance/DM Aquabike/Challenge Herning vil du opleve den midtjyske hede, når det er bedst. Først cykler du sydpå ad små svingende veje gennem små byer. Fra første depot kommer der lange strækninger hvor ruten byder på fladt midtjysk hede terræn med gårde og marker. Der er lange lige stræk på helt op til 10 km på gode og overskuelige veje, der tillader høje watt. Når turen går op mod Herning igen, kommer du igennem brunkulslejrene ved Søby og rammer Herning fra syd, ad mindre veje. De sidste 6 kilometer er et fladt stykke med 2 venstresving hvor du kan give den gas op mod T2.

Løberuten består af 4 runder af 5,2 km og der er de bedste betingelser for at det bliver en stor triatlonfest, og det bliver det! Ruten foregår i Herning centrum med Hernings gågade som centrum for ruten og festen.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Den forsvarende danske mester på middeldistancen, Mathias Petersen ISK Triatlon. Foto: James Mitchell

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.