DM TRI serien #5 Spar Kron Randers søndag d. 2. juni

maj 23, 2019

Age-Group 1/4 jernmand (950 – 45 – 10,5) – Kun få pladser tilbage!

Spar Kron 1/4 Jernmand, som arrangeret af Randers Freja Triathlon, er et forholdsvist ungt stævne med 3 år på bagen. På trods heraf rundede stævnet næsten 600 deltagere i 2018. Stævnet afvikles fra hjertet af Randers, hvor Gudenåen munder ud i Randers Fjord. Som deltager får man den helt unikke oplevelse af at svømme i Gudenåen og forhåbentligt med masser af medstrøm. Distancen er 950m svømning, 45 km cykling og 10,5 km løb.

Svømning

Der svømmes 950m med strømmen i Gudenåen. Deltagerne sendes afsted 2 og 2 med 15 sekunders mellemrum via en rampe. De hurtigste svømmere sendes afsted som de første. Gudenåen føles mere begyndervenlig, da der ikke er langt til åens bredder og man i princippet blot skal svømme lige ud. Hvis strømmen er helt rigtig, så får man også ekstra god fart på.

Cykling

Der cykles på en ud og hjemrute -22,5 km hver vej. Ruten er helt flad på den første halvdel, hvorefter der kommer lidt bakker, for at være flad igen ud mod vendepunktet. Ruten følger Randers Fjord og ender ved færgelejet i Mellerup. Der er gode stræk til at give den gas.

Løbet

Løberuten er på en 3,5km rundstrækning på Randers Havn. Her kommer I igennem Lemvigh-Müllers lagerhaller og ud på selve havnearealet. Ruten er total flad og meget hurtig. I kommer ind forbi stævnepladsen ved hver runde og kommer til at opleve den fantastiske stemning flere gange. Der er to depoter på hver runde.

Aspiranter

Aspiranterne hopper i vandet lige efter de voksne og de skal ud på distancen der lyder på 600m svømning og 2,5km løb.
Svømningen er medstrøms i Gudenåen, som i 2018.
Deltagerguide med rutekort udsendes i ugen op til konkurrencen.
Tidsplanen er dog allerede klar og kan ses herunder.

Tidsplan Aspiranter

07:30 Afhentning af startnumre åbner
10:00 Udlevering af startnumre slutter
10:00 Racebriefing i skiftezonen
11:00 Skiftezone lukker
11:15 Start på Spar Kron Aspiranter, drenge
11:30 Start på Spar Kron Aspiranter, piger
13:00 Præmieoverrækkelse

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.