DM TRI serien 2018 – Aspiranter

feb 5, 2018

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lea Hoffmann

 

Ungdomstriatlon i Danmark har i de senere år udviklet sig flot. Der har fra Dansk Triatlon Forbunds side været stort fokus på ungdomstriatlon, og samtidig med dette fokus er der rundt i landet blevet etableret mange nye og spirende ungdomsmiljøer. Mange af de unge triatleter ønsker at deltage i konkurrencer og her har DM TRI serien været et tilløbsstykke for aldersgrupperne Børn 12-13, Ungdom 14-15 og Ungdom 16-17, som betegnelsen Aspiranter dækker over.

Vi ønsker også i 2018 at DM TRI serien skal være en stævnerække som Aspiranterne med glæde vil deltage i. DM TRI serien 2018 for Aspiranter rummer 5 kvalitetsstævner. Her kan alle blive testet i deres færdigheder mod ungdomstriatleter på alle niveauer fra hele Danmark.

Valdemar Solok er Juniorlandsholdstriatlet og er nået dertil blandt andet ved at deltage i DM TRI serien da han selv var Aspirant: ”Aspirant-løbene er en god måde at prøve kræfter med sporten, og der hvor man kan konkurrere mod de bedste i ens årgang. Stemningen til stævnerne er virkelig fed, og målstregen er altid det bedste sted at møde nye venner, også fra andre klubber.”

Ved alle 5 stævner kan Børn 12-13, Ungdom 14-15 og Ungdom 16-17 deltage.

De 5 Aspirantstævner kort beskrevet

6. maj – Herlev Aquatlon
Herlev Aquatlon bliver årets første stævne i DM TRI serien.
Alle deltagere vil få 2 starter på dagen.
Først et indledende heat på distancen 400m svømning og 2,5km løb.
Den bedste halvdel af hver klasse (og i hvert køn) går i A-finalen, mens den anden halvdel går i B-finalen.
I A- og B-finalen konkurreres der på distancen 200m svømning og 1,25km løb.

20. maj – DM Sprint Tri på Tyren
DM Sprint Tri på Tyren i Ganløse er en del af DM TRI serien i 2018.
Svømningen foregår i Bastrup Sø. Cyklingen tager dig en runde på den kendte cykelrute ”Tyren”, som er ret udfordrende med et par hårde bakker. Løbet går langs med Bastrup Sø på en grussti.
Ved stævnet sendes man afsted enkeltvis, så hele distancen tilbagelægges som enkeltstart.
Distancen er 375m svømning – 11,6km cykling – 2,5km løb.
Da stævnet er en del af DM TRI serien 2018 kan man tjene point til den samlede stilling, men der uddeles også medaljer til Ungdom 14-15 og Ungdom 16-17 da stævnet er et selvstændigt DM.

3. juni – Spar Kron Randers
Sidste år var Randers også med i DM TRI serien som en aquatlon. I år er cykling koblet på, så det bliver som triatlon i 2018.
Svømningen foregår medstrøms i Gudenåen, cyklingen på en lukket rute tæt ved skiftezonen … og løbet foregår på samme rute som Spar Kron ¼.
Distancen er 600m svømning (medstrøms) – 9km cykling – 3,5km løb.
Stævnet er et draft-stævne, hvilket vil sige at det er tilladt at ligge på hjul af hinanden på cykeldelen. 

5. august – Mærk Næstved Kanal Triathlon
Mærk Næstved Kanal Triathlon er igen i 2018 en del af DM TRI serien.
Svømningen foregår i det indre havnebassin, Cyklingen foregår fra skiftezonen på havnegade ud af Kanalvej på en ud og hjem rute. Løbet foregår på en 1,25 km rundstrækning op gennem Næstved centrum. Målet er ved amfibie teatret ved den fritlagte suså.
Distancen er 375m svømning – 10km cykling – 2,5km løb.
Stævnet er et draft-stævne, hvilket vil sige at det er tilladt at ligge på hjul af hinanden på cykeldelen.

1. september – DM TRI seriens finalestævne Fredericia
Ved finalestævnet i Fredericia svømmes der 375m i Fredericias gamle havn, hvorefter der cykles 10km på en kort rundstrækning og til sidst løbes der 2,5km i Fredericias bymidte.
Stævnet er et draft-stævne, hvilket vil sige at det er tilladt at ligge på hjul af hinanden på cykeldelen.
Pointene ved finalestævnet har ekstra stor betydning, da det ved pointlighed er den atlet med den bedste placering i Fredericia, der vil blive højst rangeret.

Find information om præmier, stævner point mv. på DM TRI seriens informationsside

DM TRI serien 2018 har fået sin egen side på triatlon.dk her kan du finde al den information om stævnerne som du skal bruge. Du kan se en oversigt over hvilke stævner der er med i DM TRI serien, der er link til stævneinformation samt link til tilmelding.
Du kan også finde information om hvordan man tjener point til den samlede stilling samt hvilke præmier der er.

Vi håber at se en masse unge fra en masse forskellige ungdomsmiljøer ude til stævnerne rundt omkring i landet i forårs- og sommermånederne!

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.