DM Tri Serien 2017 – slutstillingen

sep 7, 2017

Nordiske mesterskaber i Fredericia lukker dette års DM Tri Serie.

En travl triatlonweekend i Fredericia bød på mange spændende konkurrencer herunder blandt andet Age Groupernes sidste og afgørende stævne i DM Tri-Serien 2017. Søndagens OL distance skulle afgøre hvordan medaljerne skulle fordeles og var der pointlighed i nogle af klasserne ville det netop være resultatet fra finaledagen, der afgjorde den endelige placering.

Mange spændende opgør blev det til på dagen.

AG Kvinder 18-39
Heidi Kjær Mikkelsen (Team Triatlon Herning) og Marie Ejby Hansen (Langgarverne) gik begge ind til den sidste afdeling med en første og en andenplads fra tidligere på sæsonen og holdt de sig begge til i toppen af deres AG-klasse på dagen lignede det et meget tæt opgør hvor placeringen i Fredericia ville afgøre udfaldet.
Maria Bødker (OTK) og Gitte Jakobsen (KVIK Tri Team) løber med de to første pladser på dagen, men da det er Heidi Kjær Mikkelsen der slutter som 3’er, en placering bedre end Marie Ejby Hansen er det Heidi som løber med titlen som dansk mester i klassen 18-39 år – tillykke til Heidi.

AG Kvinder 40-44
Marie Brandt Schultz (Hareskovens Triatlonklub) tog ikke bare den overordnede sejr på dagen, hun var også aldeles dominerende i DM Tri Serien. Lutter førstepladser i de stævner hun stillede op i gav Marie en overbevisende sejr. Eneste der kunne true Marie i Fredericia var Maria Buchvoll (Aalborg Triatlon Klub) der slutter som 5’er i den sidste afdeling og dermed lige netop tager andenpladsen i den samlede stilling foran Gitte Bjørlig (Islev Triatlon Klub)

 AG Kvinder 45-49
I kvindernes klasse 45-49 var der spænding til det sidste. Janne Frimodt (Haderslev Tri 2000) førte med 2 sejre og en 3. plads inden finalen. Charlotte Berner (Aarhus 1900) kunne dog fravriste Janne sejren ved at slå hende i finalen og dermed vinde efter pointlighed. I Fredericia er det Lykke Krarup der løber med sejren, men da Charlotte slutter som 2’er og Janne som 3’er bliver det Charlotte der stikker af med titlen som dansk mester. Charlotte Bjørlig (SigmaTri) tager en flot 3. plads i den samlede stilling.

AG Kvinder 50-54
Sanne Lassen (SigmaTri) tager sejren i kvindernes klasse 50-54 efter to førstepladser og en andenplads. Sanne havde afgjort det på forhånd inden vi nåede til finaledagen i Fredericia, hvorfor det ikke rykkede på den øverste placering at Mona Slyngborg (Odder Triatlon Club) løber med sejren i finalen og dermed også den samlede andenplads i DM Serien.

AG Kvinder 55-59
Kim Isherwood lukker en flot sæson af med at tage det nordiske mesterskab i Fredericia – dette gør hun for næsen af Else Grønkjær Bloch (ETOM) og Lotte Jung (DTriF).
På de efterfølgende pladser finder vi Hanne Jørgensen (Hareskovens Triatonklub) og Karin Jepsen (Kolding Triatlon Klub) – Generelt et meget tæt mesterskab i Fredericia med få minutter mellem de enkelte placeringer.

AG Kvinder 60-64
Hanne-Marie Sieg Sørensen (Skive AM Triatlon) tog sig af det nordiske mesterskab i Fredericia og samtidig vandt hun også 2017 udgaven af DM Tri Serien. Vibeke Hansen (Tri4) kom ellers godt fra land i klassen, men i sidste ende slutter Hanne øverst på podiet. Tillykke til Hanne.

AG Kvinder 65-69
3 flotte førstepladser er det blevet til for Gertie Jensen (Brøndby Triatlon Club) og dermed et usvigeligt sikkert dansk mesterskab i klassen 65-69 år.
Gertie kroner flot sæsonen af med en førsteplads til NM i Fredericia tilligemed.

AG Mænd 18-39
I herrernes yngste klasse var det lidt af en slutspurt fra Bastian Peitersen (Aalborg Triatlonklub) der sikrede ham den samlede sejr i årets DM Tri Serie. To andenpladser i årets to sidste runder var nok til at skubbe Daniel Nykvist Larsen og Anders Winkler Pedersen (Begge OTK) ned på henholdsvis anden- og tredjepladsen.
En meget spændende klasse at følge i år da der har været 7 forskellige sejrherrer i de syv afdelinger – vi glæder os til næste sæson.

AG Mænd 40-44
En klokkeklar sejr til Michael Gladney (Silkeborg Motion/Tri-Klub) der har deltaget i samtlige DM seriens 7 afdelinger og med udelukkende podieplaceringer til følge var det ikke overraskende at Michael løber med den samlede sejr. 2’er bliver Søren Kirketofte (OTK) efterfulgt af Thomas Langvad Jensen (Randers Freja Triatlon)
Sidste afdeling og det nordiske mesterskab blev vundet af Jesper Bjerrum (Ganløse Tri Center). Jesper vandt også første afdeling til DM Sprint på tyren – hvis Jesper kan finde plads til en afdeling mere i den kommende sæson kan der blive tæt kamp om sejren mellem Michael og ham.

AG Mænd 45-49
Pelle Grønberg (Ganløse Tri Center) har vundet meget i år og han var da også favorit til at hjemtage titlen som dansk mester i DM Tri Serien. Pelle skulle dog igennem og samtidig slå Frank Friis (Randers Freja Triatlon) der også havde to førstepladser inden finalerunden.
Med en samlet andenplads overall på dagen er der dog ingen tvivl om at Pelle slutter på toppen og bliver fortjent dansk mester – Frank Friis tager andenpladsen og Thomas Knudsen (Aarhus 1900) tredjepladsen.

 AG Mænd 50-54
Det blev så tæt som man kunne ønske sig Jens Henrik Larsen (Hareskovens Triatlon Klub), Peter Holbech Andersen (Odder Triatlon Klub) og Flemming Hebsgaard (Rødekro Tri og Motion) har duelleret hele sæsonen og har hver især taget gode placeringer foran de andre. I sæsonens sidste afdelinger melder Michael Raadam (Hareskovens Triatlonklub) sig dog også ind i kampen og med en 3. og en 1. plads i Næstved og Randers er de pludselig 4 der kan løbe med sejren.
Peter Holbech viser sig dog bedst på dagen og løber med den samlede DM Tri serie et point foran Jens Henrik Larsen og yderligere et foran Flemming Hebsgaard der ellers bliver 2’er på dagen.

AG Mænd 55-59
Dennis Jørgensen (OTK) og Michael Flagsted (SIF Frederikshavn) har været de to øverste hele sæsonen og det lignede da også at det ville blive den bedst placerede af de to som skulle løbe med titlen som dansk mester. I det indbyrdes opgør de har haft har det dog været Dennis der har trukket det længste strå og det blev det også i Fredericia – Dennis vinder DM Tri Serien med 3 førstepladser og dermed 3 point, Michael slutter som 2’er med 5 point – tillykke til dem.

AG Mænd 60-64
3 optrædener – 3 sejre. Birger Frederiksen (Aarhus 1900) føjer endnu en titel til de  efterhånden mange mesterskaber han har i skabet. Birger vandt også det nordiske mesterskab i Fredericia foran Bjarne Heck (Ringe Svømmeklub) og Klaus Grand (ALOT) som også indtager de selv samme placeringer i DM Tri Serien.

AG Mænd 65-69
Jørgen Løvbjerg Sørensen (Guldborgsund Triatlonklub) løber med det danske mesterskab i DM Tri Serien efter han i løbet af sæsonen har opnået henholdsvis en første, anden og en tredjeplads. I kampen om det Nordiske mesterskab var Jørgen også på pallen, her blev det til en bronzemedalje efter Svend Erik Andersen (ISK Triatlon) og Torben Hansen (Fredericia Triatlon Team).

AG Mænd 70-74
Jørgen Ladegaard (Vejle IF Triatlon) tager sig af sejren i klassen 70-74 med tre sejre i løbet af sæsonen. Andenpladsen i DM Tri serien går til Keld Lau Larsen (Guldborgsund Triatlonklub) som slutter kun 1 point efter Jørgen. Keld kan dog trøste sig med titlen som nordisk mester i hans aldersklasse, hvor han tager titlen foran Visti Petersen

Komplette resultater fra serien kan ses her under fanen point.

 

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: DTriF

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.