DM for hold – en triatlonfest i Århus 9. september

maj 3, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

DM for Hold kræver en helstøbt holdindsats, hvor det gælder om at få det meste ud af alle mand. Foto: DTriF

Aarhus bliver i år, d. 9. september, vært for triatlonsportens sociale mesterskab – DM for klubhold. 

Danmarksmesterskabet for klubhold har været afholdt siden år 2000 og er et af de mest populære mesterskaber med godt 100 tilmeldte hold bestående af tre til fire deltagere. Morten Fenger direktør i Dansk Triatlon Forbund siger om stævnet:

“DM for hold er triatlonsportens “sociale” mesterskab, hvor der kan stilles hold i alle mulige sammensætninger og med mange forskellige målsætninger. Fra eliteholdene, der finpudser de mindre detaljer for at tage hjem med de eftertragtede guldmedaljer, til motionsholdene der deltager på dagen for at have en hyggelig dag med klubkammeraterne. Og med samarbejdet med IRONMAN er vi sikre på en rigtig god stævneplads, gode ruter og afvikling samt mange tilskuere,” siger Morten Fenger og fortsætter:

“Det er en spændende udfordring at udforme en taktik for holdet da deltagerne typisk har deres forcer i forskellige discipliner, så det handler om at bruge holdets kræfter på den bedst mulige måde.”

Samarbejde med IRONMAN
Stævnet afvikles i samarbejde med IRONMAN. Programmet for dagen byder på triatlon for enhver smag! Om morgenen gælder det 4-18-4, derefter er der DM for Hold og som afslutning sendes over 1.000 triatleter ud på den olympiske distance til KMD 5150 Aarhus.

Fakta om DM for klubhold:
Konceptet går ud på, at hold fra forskellige klubber konkurrerer mod hinanden på sprintdistancen 750m svømning – 20km cykling – 5km løb.  Et hold består af mindst 3 og højst 4 deltagere fra samme klub. Holdets tider regnes ud fra holdets 3 hurtigste deltager – dvs. når 3. mand mand/kvinde kommer over målstregen.  Lidt på samme måde, som man kender det fra forfølgelsesløb i cykling.

Der dystes i følgende klasser den 9. september.

Elite (14-99 år) – 2 sæt: mænd + kvinde
Ungdom (14-17 år) – 2 sæt: mænd + kvinde
Junior (14-19 år) – 2 sæt: mænd + kvinde
AgeGroup (18-99 år) -2 sæt: mænd + kvinde
Agegroup Mixhold (18 -99 år)

Vi håber at mange allerede nu vil sætte kryds i kalenderen, og få samlet et slagkraftigt hold til årets sociale mesterskab – DM Hold!

Følg med her på siden, hvor der snart kommer info om tilmelding!

De århusianske medier har i øvrigt allerede fået øjnene op nyheden om DM Hold.
Læs mere i Jyllandsposten her og i Århus Stiftstidende her

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

 

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.