DM Aquatlon i Ringe 11. maj – med “jagtstart” i AG-klassen

mar 22, 2019

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

DM Aquatlon bliver med svømning i svømmehal. Foto: Ian Dare

DM Aquatlon på mesterskabsdistancen 1000 meter svømning og 5 km løb – et nyt og spændende event.
Elite og junior starter samtidigt, både damer og herrer.
Age Group (AG) klasserne afvikles, som en slags “jagtstart” med korrigerede starttider, så stævnet får ét samlet præmiepodie for AG damer og ét for AG herrer.
Age Group deltagerne tildeles et teoretisk handicap beregnet efter de danske rekorder på 800 meter svømning (korrigeret til 1000 meter) + rekorderne for 5 km løb udendørs – og korrigeret for køn og alder.

Svømningen foregår i et 25 meter bassin med 6 baner, med maks. 6 deltagere per bane. Her startes atleterne efter deres korrigerede starttid.
Efter svømningen går ruten gennem en idrætshal, hvor der er “Skiftezone” (af med briller og badehætte, på med sko og løbenr).

Derefter ud på selve løberuten, som er en særdeles spændende tur rundt om fodboldbaner ved Midtfyns Fritidscenter, det meste på asfalteret sti, en kortere strækning på grussti.
Ruten er en 1,25 km ud-hjem rute (der altså skal gennemløbes to gange), hvor deltagerne kan se konkurrenterne på store dele af ruten og dermed holde øje med, om de er ved at indhente dem foran og/eller samtidigt er ved at blive indhentet bagfra.

Dette giver optimal spænding, og der forventes e spurtopgør, da mange atleter forventes at nå til mål-området indenfor ganske kort tid.
Efter målgang er der frugt og drikkelse til alle.

TIDSPLAN (Foreløbig)
08.00: Registrering åbner
09.45: Registrering lukker
09.45: Racebriefing
10.45 HEAT 1 – Elite og Junior
11.05 HEAT 2 – Age Group Damer løbende start efter aldersklasser.
11.35 HEAT 3 – Age Group Herrer løbende start efter aldersklasser

Stævnecentrun er i og uden for Midtfyns Fritidscenter.
Centeret rummer to idrætshaller, en svømmehal, stor cafe og gode omklædningsfaciliteter samt mange toiletter.

Overnatning i Ringe
Som nabo findes Midtfyns Ferieby, hvor der er 32 små lejligheder med næsten 100 sovepladser, til en fornuftig pris.
I centerets cafe kan der bestilles morgenmad, frokost og aftensmad.
Hvis du ønsker flere informationer, så følg disse link:
Midtfyns Ferieby: www.midtfyns-ferieby.dk
Midtfyns Fritidscenter: www.midtfyns-fritidscenter.dk

Mange stævner samme dag – tag hele familien med til Ringe.
Samme dag, som der afvikles DM i Aquathlon, afvikler Ringe Svømme-Klub / Ringe Tri også DM TRI serien for aspiranter inkl. efterfølgende Mix Relay og deres eget triatlonstævne.

Vil du vide mere om aspiranters muligheder se linket HER

Der er to distancer til Ringes lokale stævne, nemlig den traditionelle 4 – 18 – 4 med 400 meter svømning, 18 km cykling og 4 km løb, men også den halve distance på 2 – 7 – 2 er en mulighed.
Læs meget mere HER

Der er gode parkeringsmuligheder tæt på Midtfyns Fritidscenter, men med mange deltagere til dagens mange afdelinger, kan pladsen for de sidst ankomne blive trang.

Vel mødt i Ringe !

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.