Det gode fællesskab gør triatlon så fedt

okt 21, 2019

52-årige Ole de Groot fra klubben Esbjerg Tri & Multisport har dyrket triatlon siden 1996. Med en hel del maratonløb på CV’et ville han gerne prøve noget mere. Inspireret af en god ven kastede han sig derfor ud i triatlonsporten. Og det viste sig at være en god idé.

Ole de Groot har siden sit første møde med triatlon holdt fast i sporten. Nu løber og cykler han året rundt, mens svømning primært foregår fra maj til september. På spørgsmålet om, hvor Ole får energien fra, lyder det prompte:

– Jeg sætter mig mål. Overordnede mål for de stævner og konkurrencer, jeg vil deltage i, og delmål for de enkelte træninger. Har jeg aftalt med mig selv, at jeg en dag skal både cykle og løbe, og jeg måske ikke har meget lyst til at løbe, gør jeg det alligevel. For det har jeg aftalt med mig selv, siger Ole og fortsætter:

– Du skal ville det. Jeg har løbet 40 maratoner og er i gang med træningen til min ottende ironman, og jeg har familie og fuldtidsarbejde ved siden af. Men jeg finder ressourcerne i aftalerne med mig selv.

Ole har foruden sin træning, tidligere engageret sig i klubarbejde som formand for Esbjerg Tri & Multisport og tidligere Esbjerg Motion Triatlon.

– I Esbjerg Tri & Multisport prioriterer vi kvalitet frem for kvantitet i træningen. Vi lægger utrolig stor vægt på gode og dygtige trænere, faktisk var en af vores tidligere svømmetrænere landsholdstræner, fortæller Ole. Og i dag har vi både løbe og cykeltræner, der er uddannet inden for forbundet.

 

Ole de Groot (til højre) til svømmetræning med nogle af sine klubmedlemmer fraEsbjerg Tri & Multisport.

Ole de Groot (til højre) til svømmetræning med nogle af sine klubmedlemmer fra Esbjerg Tri & Multisport.

Opbakning hjemmefra

Esbjerg Tri & Multisport holder ca. fire årlige sociale arrangementer, bl.a. træningsweekender og -lejre. Nogle arrangementer er også for familiemedlemmer, selvom de ikke dyrker triatlon. For som Ole siger:

– Interessen for triatlon og for træningen holder os sammen. Men opbakning på hjemmefronten er vigtig, hvis det hele skal hænge sammen.

Til stævner tager mange af klubbens medlemmer med, selvom de ikke selv skal deltage. Så bliver der snakket og hygget og ikke mindst heppet og klappet på deltagerne fra klubben. Ole siger:

– Det giver ekstra styrke med den store opbakning. Og det er fedt, når man med vores pavillon, roll-ups og meget andet materiale, kanse, hvor vi kommer fra.

Dygtige atleter trækker nye folk til

I Esbjerg rekrutteres medlemmer ofte via mund-til-mund-metoden og gennem samarbejde med bl.a. Bramming Idrætsefterskole og Esbjerg Ungdoms Tri. Og så er det Oles opfattelse, at klubbens elite-atleter som Camilla Pedersen, Maja Stage og Jannie Spangsberg er med til at skabe interesse for træningen.

Klubbens formand, Lasse Skov Thomsen, får ros fra Ole for at få nye medlemmer til at føle sig godt tilpas i klubben. Selv forsøger han altid at motivere både nye og gamle klubkammerater med mantraet: ”Viljen til at ville, skaber evnen til at kunne”, der nærmest er blevet motto for klubben.

– Jeg vil gerne være med til at sætte ord på de mange muligheder, som triatlon giver, siger Ole og fortsætter:
– Vil du fx kun svømme, er der mulighed for det tre gange om ugen. Og har du ikke så meget lyst til at svømme, kan du bare løbe og cykle. Du behøver slet ikke dyrke alle tre sportsgrene. Heller ikke købe en dyr tricykel. Du kan sagtens starte på en cross- eller mountainbike eller en eller en helt almindelig cykel.

Fra Ole er anbefalingen om at træne i en klub klar:

– Du får det gode fællesskab, selvom du er mindre forpligtet, og det er SÅ fedt. Jeg opfordrer alle til prøve det.

Ole de Groot fra Esbjerg Tri & Multisport

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.