Det er sæson for åbentvandssvømning – se her hvad du bør være opmærksom på!

maj 23, 2019

Det er endelig blevet sæson for svømning i søer og hav. Rigtig mange nyder at komme ud under åben himmel og svømme i naturen. Triatlon Danmark opfordrer alle til at nyde åbentvandsvømning, men vi vil samtidig minde om at fokusere på sikkerheden.

I sikkerhedsanbefalingerne for åbent vand gives der gode råd om hvad du kan gøre og være opmærksom på når du svømmer ude, samt hvad din klub kan gøre for at skabe den bedste tryghed.

 

Sikkerhedsprocedure til klubtræning

Alle klubber opfordres til at udfærdige sikkerhedsprocedure omkring deres åbent vand træning i klubregi, som passer til de lokale forhold. Den bør indeholde instrukser om, hvad man gør hvis noget går galt, den bør være tilgængelig på klubbens hjemmeside og blive omtalt ved hver træning, så alle kender til sikkerhedsproceduren. En sikkerhedsprocedure kan f.eks. være at medbringe en mobil, førstehjælpstaske og en trindelt instruks for hvad der gøres i tilfælde af et uheld. Se eventuelt Dansk Svømmeunion vejledning i beredskabsplaner.

 

På land inden træning

  1. Gennemgå sikkerhedsproceduren inden klub træning.
  2. Opdeling i grupper efter hvor hurtigt man svømmer og aftal afstand til hverandre (det er svært at hjælpe en der ligger 100m væk!).
  3. Udstik træningsområdet og angiv pejlemærker der svømmes efter.
  4. Udstik træningstiden, bed deltagere give besked hvis de stopper før træning er slut.
  5. Gennemgå armsignaler (se billeder nedenfor).
  6. Lav opvarmning på land og i vand
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lise Christian Myltoft

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.