Det er sæson for åbentvandssvømning – se her hvad du bør være opmærksom på!

maj 23, 2019

Det er endelig blevet sæson for svømning i søer og hav. Rigtig mange nyder at komme ud under åben himmel og svømme i naturen. Triatlon Danmark opfordrer alle til at nyde åbentvandsvømning, men vi vil samtidig minde om at fokusere på sikkerheden.

I sikkerhedsanbefalingerne for åbent vand gives der gode råd om hvad du kan gøre og være opmærksom på når du svømmer ude, samt hvad din klub kan gøre for at skabe den bedste tryghed.

 

Sikkerhedsprocedure til klubtræning

Alle klubber opfordres til at udfærdige sikkerhedsprocedure omkring deres åbent vand træning i klubregi, som passer til de lokale forhold. Den bør indeholde instrukser om, hvad man gør hvis noget går galt, den bør være tilgængelig på klubbens hjemmeside og blive omtalt ved hver træning, så alle kender til sikkerhedsproceduren. En sikkerhedsprocedure kan f.eks. være at medbringe en mobil, førstehjælpstaske og en trindelt instruks for hvad der gøres i tilfælde af et uheld. Se eventuelt Dansk Svømmeunion vejledning i beredskabsplaner.

 

På land inden træning

  1. Gennemgå sikkerhedsproceduren inden klub træning.
  2. Opdeling i grupper efter hvor hurtigt man svømmer og aftal afstand til hverandre (det er svært at hjælpe en der ligger 100m væk!).
  3. Udstik træningsområdet og angiv pejlemærker der svømmes efter.
  4. Udstik træningstiden, bed deltagere give besked hvis de stopper før træning er slut.
  5. Gennemgå armsignaler (se billeder nedenfor).
  6. Lav opvarmning på land og i vand
Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Lise Christian Myltoft

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.