“Det er langt sjovere at træne, når det er i fællesskab med andre”

sep 25, 2019

Triatlon er langt fra kun for dem, som træner til store stævner og ironman. 40-årige Rami Edrees, der er lærer og rejsearrangør, elsker triatlon, fordi det er sjovt, fordi det er god motion, og fordi det kan dyrkes på lige netop det niveau, der passer til ham. Rami er medlem af Aarhus 1900 Triathlon.

Rami Edrees er i gang med anden sæson som medlem af Aarhus 1900 Triathlon. Han er idrætslærer og elsker at være aktiv. På sin egen skole har han startet en løbeklub, der bl.a. hygger sig med fælles fredagsløb i stedet for fredagsøl.

Han meldte sig ind i Aarhus 1900 Triathlon for at træne med andre og lære mere:

– Det er langt sjovere at træne, når det er i fællesskab med andre. Jeg får mange gode fif af både de professionelle trænere og de andre atleter. Jeg er rigtig glad for at lære flere gode teknikker, siger han.

Svømning er den disciplin, han har sværest ved, så han fokuserer på sin svømning, når han kan. Indtil det kommer på plads, vil jeg gerne deltage i flere duatlon-stævner. Egentlig ville jeg også gerne træne mere og bruge mere tid på træning, da jeg er konkurrencemenneske, men det kan ikke lade sig gøre på nuværende tidspunkt.

Klubkammerater hepper på hinanden

Foruden selve træningen er der ifølge Rami andre fordele ved et klubmedlemskab:

– Jeg er rigtig glad for de månedlige fællesspisninger efter cykeltræning i Aarhus 1900 Triathlon. Det er altid sjovt og en rigtig god måde at lære nye kammerater at kende på og udveksle erfaringer. Generelt er der en super god teamspirit i klubben, og til stævner er stemningen helt fantastisk. Det er altså en virkelig dejlig følelse, når op mod 75 klubkammerater hepper på én og hinanden, fortæller Rami.

Han kan lide at konkurrere og selv at blive bedre. Men det vigtigste er ikke at vinde og blive den bedste – det er derimod det sociale og fællesskabet i træningen og ikke mindst det at være tæt på og få lov til at lære af eliten.

– Det er virkelig fedt at være så tæt på nogle af de bedste i sporten. Heldigvis er mange gode til og villige til at lære fra sig. Det er jeg rigtig glad for og holder også af selv at byde ind, siger Rami.

Sænk forventningerne til dig selv i starten

De fleste nye, der starter til triatlon, er ikke så trænede som de, der har trænet længe og er i fantastisk god form. Et godt råd til nybegynderne fra Rami er at sænke sine forventninger til sig selv i starten:

– Ofte vil nybegyndere kunne det hele fra første træning og bliver så skuffede og demotiverede. Men bliv ved og fasthold gejsten, så skal form og evner nok blive hurtigt bedre. Læg eventuelt en plan, så du har noget at følge og fokusere på. Men giv ikke op, hvis planen må justeres. Det sker også for de allerdygtigste i sporten, siger Rami.

– Det er demotiverende for mange, når de ikke kan følge med dem, som er i god form og har trænet længe. Men klubberne ønsker absolut ikke at skræmme nye væk. Tværtimod siger vi goddag og velkommen og tager os godt af interesserede nye medlemmer, slutter han.

 

Rami Edress (i midten nedenfor) sammen med klubmedlemmer fra Aarhus 1900 Triatlon

 

 

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.