Danske triatleter i triumf

aug 23, 2021

De danske triatleter fik på fornem vis vist, at dansk triatlon er med helt fremme i verdenstoppen. I Canada løb Alberte Kjær Pedersen sig til sølv ved U23-verdensmesterskaberne. Til XTERRA European Championship 2021 i Tyskland kørte Jens Emil Sloth også en sølvmedalje hjem, og så var der dobbelt succes til Emil Holm i Frankrig, der både fik en flot 2. plads til det franske Mixed Relay-mesterskab og ikke mindst en sejr ved det individuelle ræs. Derudover blev Mathias Lyngsø Pedersen flot 5’er til Ironman Copenhagen.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Alberte Kjær med U23-VM sølvmedaljen om halsen

I en weekend der både bød på både U23-VM, EM i Cross, franske mesterskaber og IRONMAN Copenhagen viste de danske triatleter, at de kan være med helt fremme i verdenstoppen og blande sig, når der skal uddeles medaljer.

I Edmonton, Canada skulle Alberte Kjær Pedersen lørdag i aktion ved U23-VM.  

U23-VM skulle afgøres på den olympiske distance, der består af 1500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb, og feltet var der udover Alberte flere stærke kvinder.

Alberte kom op af vandet ca. 30 sekunder efter de første kvinder. En gruppe på fem, heriblandt den senere vinder Emma Lombardi (FRA), fik etableret et godt samarbejde på de 40 km cykling, hvilket resulterede i at forfølgergruppen med Alberte lå 1:34 min efter ved T2 – og dermed så en podieplacering sort ud inden de afsluttende 10 km løb.

Men med et fantastisk løb, hvor Alberte tilbagelægger de 10 km i tiden 34:04 min., formår hun at hente 1:17 sekunder ind på Emma Lombardi, der ellers var trukket fra konkurrenterne i frontgruppen, og slutter på en virkelig flot 2. plads.

Se alle tiderne fra 2021 World Triathlon Championship Finals Edmonton | U23 Women HER

Sølv til Jens Emil Sloth ved Xterra European Championships

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Jens Emil Sloth Nielsen blev flot 2’er ved i herrernes elitekonkurrence ved XTERRA European Championship 2021, der blev kørt i Zittau, Tyskland lørdag. Distancen Jens Emil og de andre crosstriatleter skulle igennem var på 1,5 km svømning, 37 km cykling (MTB) og 10 km løb

Jens Emil kom godt igennem svømningen og lå ikke langt efter de forreste, da der skulle skiftes til mountainbiken. Her fik han et godt samarbejde op og stå med Ruben Ruzafa (SPA) om at lukke hullet op til de forreste.

På trods af det fine samarbejde på cyklen lykkedes det dog ikke at hente den førende Lukáš Kocar (CZE), som var første mand til at tage løbeskoene på – på daværende tidspunkt lå han godt 1 min. foran gruppen af forfølgerne. Kocar blev dog hentet af den senere vinder Arthur Serrieres (FRA), der hurtigt trak for forfølgerne. Små 3 min efter Serrieres var løbet over målstregen kunne Jens Emil flot løbe i mål som vice europamester i cross triatlon. Lukáš Kocar (CZE) blev 3’er.

Dobbelt triumf til Emil Holm i Frankrig

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Den nykårede danske mester på sprintdistancen, Emil Holm, havde en rigtig god weekend i det franske. Med sit franske hold Issy Triathlon opnåede han søndag en flot 2. plads ved det franske Mixed Relay mesterskab. Allerede om lørdagen viste Emil at hans form pt. er rigtig god, da han fik sin første internationale sejr ved at vinde den individuelle konkurrence i det franske Gran Prix’s 2. division.

Se flere billeder og video fra Emils ræs HER.

5. plads til Mathias Lyngsø Pedersen til IRONMAN Copenhagen

Søndag var der også fuld knald på i København, da IRONMAN Copenhagen blev afviklet.

De mange triatleter, der var til start til IRONMAN Copenhagen, havde noget nær perfekte forhold til at gennemføre de 3,4 km svømning, 180 km cykling og 42,1 km løb med en vandtemperatur på 18 og en lufttemperatur på 21 grader.

Bedste danske herre blev Mathias Lyngsø Pedersen, der flot sluttede 5’er i tiden 07:55:38 min. +9:03:91 efter vinderen australske Cameron Wurf. Lionel Sanders (CAN) blev 2’er (+03:19) og Henrik Goesch tog 3.pladsen (+06:04).

Stort tillykke til alle med de flotte resultater, som tegner godt for fremtiden.

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Fantastisk weekend for dansk triatlon

Igen i denne weekend viste de danske elitetriatleter, at de er med helt fremme i verdenseliten både på langdistance og på Sprint og i Mixed Relay. Det blev således til flere podieplaceringer…

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Triatlon i verdensklasse i vente i weekenden

Uanset om man er mest interesseret langdistance, sprint, Mixed Relay eller duatlon, så kan man få stillet sin appetit for triatlon i verdensklasse i weekenden. Der er dansk deltagelse i både IRONMAN 70:3 World Championships, IRONMAN Austria-Kärnten, Hamburg Wasser 2021 World Championships Series og 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen. læs mere….

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Mere guld og flere VM-titler til dansk triatlon i Almere

Det var ikke kun eliten, der søndag var i aktion til 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam. Flere danske Age Group-atleter var i aktion på langdistance eller Aquabike – og begge steder var der danskere, som markerede sig rigtigt flot og kom hjem med VM-medaljer. læs mere….

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

HØGENHAUG VINDER I ALMERE OG ER NY VERDENSMESTER!

Kristian Høgenhaug vinder 2021 World Championships Long Distance Almere-Amsterdam og kan dermed kalde sig verdensmester på langdistancetriatlon. Michelle Vesterbye slutter flot som 3’er i kvindernes race.

SE ANDRE NYHEDER