Danske Invest DM TRI Serien skudt i gang med Aquatlon i Odense

apr 24, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Kasper Koefoed (Odense Triathlon Klub) var en glad dreng ved målgang i Aquatlon (200m svømning – 1,25km løb). Foto: DTriF

Årets første stævne i Danske Invest DM TRI Serien blev søndag afviklet i Odense på Syddansk Universitet, hvor der var Aquatlon på programmet. Denne afdeling af DM TRI Serien var udelukkende for Aspirantgruppen – de unge i alderen 10år-17år. Aspirantklassen er i år udvidet til også at have Børn 2 med i enkelte stævner, bl.a. stævnet i Odense, hvor op imod 100 unge triatleter deltog i alt!

Stævnetyperne i DM TRI Serien er aquatlon- og triatlonstævner med forskellige distanceopbygninger, hvor de unge triatleter kommer til at køre mod nogle der er ældre end sig selv, og andre gange mod nogen der er yngre. Dette var også tilfældet i weekendens Aquatlonstævne, hvor alle deltagere fik 2 starter. I det første indledende heat var distancen for Børn 2 og Børn 3  200m svømning og 1,25km løb, mens Ungdom A og Ungdom B skulle ud på 400m svømning og 2,5km løb. På baggrund af resultaterne fra det indledende heat blev de unge placeret i en B-finale og A-finale, hvor distancen var 200m svømning og 1,25km løb for alle.

De korte konkurrencer gav nogle hæsblæsende og meget intense opgør, hvor der blev givet fuld gas til målstregen og hvor en fejltagelse i skiftezonen kunne være dyr!
Ruterne var tilrettelagt, så de sidste 400m blev løbet på Syddansk Universitets multistadion, hvilket gav gode muligheder for tilskuere, forældre og trænere til at se de unge atleter helt tæt på.

Det kan også være, at de unge atleter skyndte sig ekstra meget for at komme i mål fordi det var en kold fornøjelse med varmegrader der kunne tælles på 2 hænder, stærk blæst og et par snefnug blev det også til! Faktisk var vejrsituationen lidt af et deja-vu fra sidste års start på DM TRI Serien i Ikast, hvor vi oplevede samme vejrtype!

Holdløb og ærteposekast på forhindringsbanen
I Dansk Triatlon Forbund vil gerne bygge en kultur op i ungdomskategorierne, hvor det sociale element vægtes højt. Der er allerede bygget et godt netværk op blandt de unge.  Det er etableret i de foregående års store boom i DM TRI Serien, men også på de succesfulde ungdoms camps og Nordic Tricamp. Det vil vi gerne bygge videre på og have fokus på i dette års DM TRI Serie. I Odense blev det gjort ved at slutte dagen af med fælles holdløb på forhindringbanen med efterfølgende ærteposekast. Vinderholdet fik biografbilletter! 

Vil du læse mere information om DM TRI Serien for Aspiranter, så er det værd at læse informationen her

Resultater fra Aquatlon kan ses her
Bemærk at der er 2 resultatlister – en fra indledende, og en fra finalen.

Billeder fra stævnet kan findes på Dansk Triatlon Forbunds facebookside.

Tak for en rigtig god dag på Syddansk Universitet i Odense!
Vi håber at se jer allesammen til mange flere stævner i løbet af sæsonen.
Næste stævne er i Furesøen lørdag d. 27. maj, hvor Ungdom A og Ungdom B kan deltage. Tilmelding på sportstiming.dk

Med sportslig hilsen
Dansk Triatlon Forbund

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Alberte Kjær Pedersen vinder World Cup i Mexico

Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen har vist forrygende form de seneste uger med flere flotte resultater på World Cuppen, og i dag stemplede hun så helt ind i verdenseliten med en suveræn flot sejr ved World Cuppen i Huatulco i Mexico.

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Opfølgning på weekendens internationale konkurrencer

Den netop overståede weekend bød (endelig) på en hel masse international aktivitet. Der var både Europe Cup for Juniorer og Eliten i Olsztyn, Polen, WTS i Arzachena, Italien, Challenge St. Pölten, Østrig og det første langdistancestævne i Europa siden foråret 2020 – og alle stederne var der danskere til start. læs mere …

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Doping i breddeidrætten? Deltag i spørgeundersøgelse

Mens der de seneste 20 år er blevet undersøgt en masse om doping i elitesporten, er der stadig mange ubesvarede spørgsmål om doping i breddeidrætten. Derfor sættes der nu fokus på området gennem en undersøgelse, der er den hidtil største af sin slags – og jeres foreninger kan hjælpe med at gøre os alle klogere.