Danske Invest DM TRI Serien – Furesøen ITriToFly 27. maj

maj 4, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

I 2016 var stævnet i Furesøen finalestævne, og i herrernes felt var der stor dramtik. Foto: DTriF

De sidste par år har budt på stor dramatik og spændende afslutninger på de hurtige ruter ved Furesøen. I år er stævnet åbningsstævne i Danske Invest DM TRI Serien for eliten, hvor også Age-Group, Ungdom A og Ungdom B kan være med.

Sidste år var stævnet ved Furesøen finalestævne i Danske Invest DM TRI Serien, hvor specielt herrernes eliterace bød på dramatik langt udover det sædvanlige. Racet blev vundet af Emil Deleuran Hansen (Fredericia Triathlon Team) i et hæsblæsende sprintopgør foran holdkammerat Henrik Klemmensen (Fredericia Triathlon Team/Tri Team SDU). Og efter endnu et sprintopgør mellem Andreas Schilling (Fredericia Triathlon Team) og Anders Lund Hansen (Multiatleterne) og efterfølgende protest endte Deleuran, Schilling og Lund Hansen på samme score i den samlede DM-stilling! Dermed endte Deleuran med at blive dansk mester efter et stort drama da hans sejr i finaleracet blev afgørende ved pointlighed.

Deleuran, Schilling og Klemmensen er alle på startlisten til årets race, så måske vi igen i år får et sprængfyldt race at se!

Elite kvindernes race ser også ud til at blive spændende med nr. 1, 2 og 3 fra finalestævnet i 2016 til start. Nemlig Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team), Anne Holm (Ganløse Tri-Center) og Sif Bendix Madsen (Tri4).

Eliteracene køres på sprintdistancen 750m svømning – 20km cykling – 5km løb.

Aspiranterne i gruppe Ungdom A og Ungdom B kører også draftrace, men på den halve distance; 375m svømning – 10km cykling – 2,5km løb.

Age-Group klasserne og Para-Tri kører non-draft på sprintdistancen på samme rute som eliten og Aspiranterne.

SVØMNING
Svømningen foregår i Furesøen ved restaurant Marina Furesøbad. En 750m 3-kant bane for eliten, Age-Group og Para-Tri, mens Aspiranterne svømmer en 375m 3.kantbane.
På vej op til skiftezonen skal en hård bakke forceres for at komme op Frederiksborgvej. Her kan man gøre en stor forskel, hvis man tør satse og gå i den røde zone!
Para-Tri atleterne har skiftezone umiddelbart efter swim-exit.

CYKLING
Fra skiftezonen cykles der mod København og der vendes efter 2,5 km, således at der bliver kørt en ud-hjem rute på 5 km. Denne omgang køres 2 gange for Aspiranter og 4 gange for elite, Age-Group og Para-Tri.
Cykelruten vil være lukket. Der vil være skiltning på ruten så der ikke opstår tvivl.
En rigtig hurtig rute, hvor der er masser af tid til at ligge i bøjlen!

LØB
Der løbes på en ud-hjem rute på 1,25 km, der foregår på cykelstien langs skiftezonen og cykelruten. Der løbes 2 omgange for Aspiranter og 4 omgange for elite, Age-Group og Para-Tri. Mål er placeret ved skiftezonen. Der er væskedepot på løberuten

Se mere info om program for dagen, ruter mm. her

Efter d. 12. maj stiger prisen for tilmelding, så gør det hellere med det samme. Tilmeldingen foregår her

Vi glæder os til at se jer til en super dag d. 27. maj ved Furesøen!

Med sportslig hilsen
HareTri, Danish Sports Academy og Dansk Triatlon Forbund

 

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Age Group-atleter på podiet ved VM Powerman i Zofingen

Ved det netop overståede 2021 World Triathlon Powerman Long Distance Duathlon Championships Zofingen var Danmark også repræsenteret blandt Age Group (AG)-atleterne og det med fine resultater til følge. læs mere…

Testsamling i september 2021

Testsamling i september 2021

Lørdag blev der afholdt testsamling for ungdomstriatleterne. Testsamlingen blev afholdt i forbindelse med ungdomscampen på Glamsbjerg Idrætsefterskole…